Iskola

Nehéz sorsú gyerekek karácsonyi kívánságait lehet valóra váltani

Nehéz körülmények között élő gyerekek egyéni kívánságait lehet teljesíteni ajándékok vagy pénzbeli juttatás felajánlásával a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretetdoboz - Kívánságlista programján keresztül november 30-ig.


Nyitókép: Facebook.com
Az 1358 gyermek álmát összegyűjtő Kívánságlista már megtalálható a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon - tájékoztatta a Magyar Református Szeretetszolgálat az MTI-t csütörtökön.

A kívánságlistából az adományozók megismerhetik a támogatott gyermekek karácsonyi álmait, amelyeket az alapítvány munkatársai játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze. A kívánságok között ruhanemű, téli kabát vagy csizma is megtalálható, de sokan kértek játékot, sportfelszerelést, könyvet vagy elektronikai eszközt.

A tárgyi adományokat postai úton vagy személyesen lehet eljuttatni a szolgálathoz, de a tárgyi adományok értékének felajánlásával is lehet segíteni. Ebben az esetben a szeretetszolgálat vásárolja meg a gyerekek számára a meglepetést.

A karácsony előtti hetekben az ajándékokat a szolgálat munkatársai a szülőknek adják át, hogy karácsonykor ők legyenek azok, akik meglephetik gyermekeiket. Mint írják, a Kívánságlista program három évvel ezelőtti indulása óta több mint 5500 kisgyermek vágya válhatott valóra a kezdeményezésnek köszönhetően.    

A közlemény idézi Juhász Mártont, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját, aki szerint a programban szereplő gyermekek régóta hozzászoktak ahhoz, hogy karácsonykor nem kapnak ajándékot, vagy nem azt, amire igazán vágynának. "Szeretnénk, ha idén, talán életükben először ők is megtapasztalhatnák azt az örömöt és csodát, hogy karácsonykor a szüleik valóra váltották a kívánságukat" - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás