Iskola

Programozás tehetséggondozó tábor indul 6-7. osztályos gyerekeknek!

Programozás tehetséggondozó tábor indul a Gondolkodás Öröme Alapítvány szervezésében. Jelentkezési határidő: február 28.

Az alapítvány a 6-7. osztályos, algoritmikus programozásban tehetséges diákok jelentkezését várja, akikből egy 25-30 fős csoportot fog kialakítani. Olyan diákok jelentkezésére számítanak, akik szeretnek matematikai problémákon gondolkodni, és tudnak alapszinten programozni.

A tábor célja az informatika feladatokon való gondolkodás örömét felmutatni a gyerekeknek, kinyitni ezt a világot a diákok számára, és színvonalas képzést nyújtani számukra egy elfogadó, sokszínű közösségben. Nem elsődleges cél a versenyfelkészítés, de a táborok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy programozási versenyeken jó eredményt érjenek el a gyerekek.

Azok a lelkes érdeklődők, akik bizonytalanok lennének abban, hogy programozási ismereteik elegendőek-e a tehetséggondozó tábor részvételéhez, ők előzetesen egy feladatsorral tesztelhetik tudásukat.

Mit tanítanak a táborban?

Problémamegoldást számítástudományi gondolkodással, konkrétabban algoritmusokat, adatszerkezeteket és programozást, mindezt feladatokon keresztül felépítve. A tanárok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek az elméletben megfogalmazott algoritmusokat implementálják és teszteljék is. Erre korábbi versenyfeladatokat használnak, online kiértékeléssel.

Érdemes követni az alapítvány Facebook oldalát, ugyanis március 24-26-án egy bevezető online alkalmat tartanak a szervezők.
 

Jelentkezéssel kapcsolatos információkat ide kattintva érheted el, a táborral kapcsolatos egyéb információkról az alapítvány honlapján olvashatsz bővebben.

Fotó: Freepik

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás