Iskola

Tanárával dulakodott a diák, ezt a büntetést kapta

Egy 15 éves általános iskolai diák került komoly összetűzésbe a tanárnőjével.

Pártfogói felügyelet alá helyeztek egy 15 éves általános iskolás diákot, aki ellen korábban közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat, mert dulakodott egy tanárával - tájékoztatott a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A tanárnő el akarta venni a fiú mobiltelefonját

Egy nagykanizsai általános iskola 15 éves diákja márciusban az intézmény folyosóján vitába keveredett az egyik tanárnőjével. A pedagógus el akarta venni a fiú mobiltelefonját, mert feltételezték, hogy a diák korábban engedély nélkül képeket készített az iskola mosdójában fogat mosó alsó tagozatos gyerekekről.

Az iskola házirendje szerint a mobiltelefon az órák közötti szünetben csak tanári vagy intézményvezetői engedéllyel használható, az iskola területén fényképet, hang- vagy videófelvételt készíteni csak az igazgató engedélyével szabad.

Dulakodás alakult ki az elkobzott telefon miatt

A diák átadta a telefonját a tanárnak, aki felszólította, hogy menjen le vele az igazgatói irodába, mire a fiú arra kérte, hogy a tanárnő kapcsolja ki a telefonját. Attól tartott, hogy a pedagógus meg fogja nézni a mobilján tárolt képeket, ezért vissza akarta venni a készüléket úgy, hogy megragadta a tanárnő kezét.

A tanárnő nem hagyta kivenni a kezéből a telefont, így dulakodás alakult ki, amelyet a tanuló csak többszöri felszólításra volt hajlandó abbahagyni.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú ellen.
A fiú beismerte a bűnösségét és azt mondta, megbánta a történteket, ezért a vele szembeni eljárást az ügyészség másfél évre feltételesen felfüggesztette, továbbá erre az időszakra pártfogó felügyeletét rendelte el.

Forrás: MTI 2023. július 18.
A fotó csak illusztráció, forrás: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás