Iskola

Tanárjelölteknek szervez karrier expót Pintér Sándor – Hogy hol a hiba?

Törley Katalin a Tanítanék Mozgalom vezetője szintén ellátogatott a Belügyminisztérium karrier expójára amelyet a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók számára rendeztek.

Mint ismert, a Belügyminisztérium a tanári pálya népszerűsítésére indított rendezvénysorozatot, amelynek Szeged és Debrecen után Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campusa volt a harmadik helyszíne. A rendezvények célja a tanári pálya népszerűsítése. Balatoni Katalin helyettes államtitkár korábban elmondta:

   a pedagógusképzés területén a munkaerőhiányt a kormány úgy akarja enyhíteni, hogy minden intézkedést megtesz, amivel vonzóbbá tudja tenni a pedagóguspályát, ennek egyik eleme a január 1-jével bevezetett új életpályatörvény, valamint a szintén január 1-jével megvalósuló, történelmi mértékű béremelés".

Balatoni Katalin azt is hozzátette: reményei szerint az állásbörze - amelyet további helyszíneken a következő fél évben folytatnak - olyan teret képes biztosítani a végzős hallgatóknak, fenntartóknak, igazgatóknak, ahol meg tudnak ismerkedni egymással, van lehetőség beszélgetni, "összekapcsolódni".

Törley: "Ez egy alibi esemény"

Törley Katalin maga is kilátogatott az expóra. Az ő véleményét idézzük:

    Ellátogattunk a Belügyminisztérium karrier expójára, amelyet az ELTE Lágymányosi Campuson rendeztek a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók számára.
25 ezer körüli tanár hiányzik a magyar oktatási rendszerből és ennek nem az az oka, hogy a friss diplomás pedagógusok ne tudnák, hol kell állásra jelentkezni. Ez az alibi esemény, kedves Pintér Sándor, nem fog segíteni!

Ráadásul sikerült pont arra az ELTE-re szervezni az eseményt, ahol épp most véreztetik ki a tanárképzést, miközben évek óta nem fizetik meg méltón az egyetemi oktatókat!

A tanárhiány azonban nem egy megoldhatatlan probléma. Konkrét lépésekkel látványosan növelhető a pedagógusok száma, ehhez nem kell mást tennie a Belügyminisztériumnak, mint követni a Tanítanék kisokosát, amit szét is osztottuk a részvevők között, hátha valaki a minisztériumból is vett rá egy pillantást!

– írta közleményében a a Tanítanék Mozgalom vezetője.

EZ IS ÉRDEKELHET: Az ELTE és az argentin foci

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás