Iskola

Csak a testemen keresztül: egy biosztanárnő új távlatokat nyitott a szemléltetésben

Történhet bármi az életben, az országban és az oktatásban, egy dolog örök: minden iskolában Samunak hívják a csontvázat... Egy holland tanárnő azonban túllépett a szemléltetés samus korlátain, és egy egészen különleges, ezáltal felettébb maradandó élményeket adó módszert választott a váz- és izomrendszer bemutatására: levetkőzött!

No, nem meztelenre természetesen, hiszen minek is: teste kifordításához még az ő tudása sem elegendő, viszont neki is feltűnt, ami nekünk is: manapság trendi lett a testre feszülő csontvázas póló... Továbbgondolva ezt a motívumot jutott el az NAGY ÖTLETig:

Debby Heerkens, a Groene Hart Rijnwoude iskola tanára

 

A videófeltételen is látható,  ahogy felpattan a padok tetejére, és a tanulók legnagyobb megrökönyödésére elkezd vetkőzni... A spandex cuccnál persze megállt a dolog – megjegyezzük: az iskolaigazgatóval is egyeztetett, mielőtt belevágott az ötlet megvalósításába –, de ezt a napot, valamint a váz- és izomrendszer részeinek megnevezését garantáltan sosem feledik a diákok, sőt, már azt kérdezgetik, mi lesz a tanárnő következő húzása...  Mondja valaki, hogy ez nem élményalapú tanítástanulás! :)

Forrás

 

Kölöknet cikkajánló:

Fényre pukkanó lufi: élményalapú foglalkozások középiskoláknak és pedagógusoknak

 

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó