IskolaMás szemmel

12 kihívás nyárra gyerekeknek

S akkor mennyit tanuljon a gyerek nyáron?

Pont semennyit. Nem kell minden héten két matek óra, meg gyakoroljon egy kis idegen nyelvet, ezért beíratom angol nyelvtanfolyamra. Pont nem erre van szüksége, hanem a pihenésre. Nyilván a pótvizsgásoknál picit más a helyzet, de ott is a szülőknek azt szoktam mondani, hogy egy hónapot mindenképpen hagyják pihenni.

12 kihívás nyárra gyerekeknek

Elfáradnak év végére, nem is kicsit, egyre több májusban a baleset, a civakodás, s nemcsak a meleg az oka, hanem a szimpla fáradtság. Ezért van a nyári szünet, hogy jól kipihenjék maguknak, a bevésett tudni valók megszilárduljanak, érjen az idegrendszerük, szociális kapcsolataik, mozgásuk fejlődjön.

Azért azt én szoktam suttogni, hogy olvasni azt kell, de ha a gyerek nem annyira szeret, akkor olvassunk mi neki. Nyilván arra buzdítok mindenkit, hogy a kötelező olvasmányokat azt el kell olvasni, de emlékszem én arra, hogy a nagyobbik, ma már 17 éves keresztfiamnak a Tüskevár volt a kötelező olvasmánya nyárra. Titkon örültem is, mert 3 éves korától komoly horgász volt és majd Matula bácsi elvarázsolja. Egy hétig voltunk Velencén, nekem kellett olvastatni a kötelezőt. 10 oldal naponta. Annyira utálta, hogy a végén kiegyeztünk egyik oldalt ő, a másikat én olvasom. Csak remélem, hogy egyszer talál egy könyvet, amit szívesen olvas, s garantáltam állom a könyv árát.

Tanuljanak, de ne úgy, ahogy az iskolában lenne ez, asztal mellett, széken ülve. 

 

A cikk folytatása itt olvasható: >>

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: más szemmel

Kölöknet hozzászólás

aláírás