IskolaMás szemmel

Lázadok a tanév végi hajrá ellen!

Elég a témazárókból, a két hét alatt bepótolni kívánt kötelező olvasmányokból, projekt beszámolókból. A gyerekek magolnak, az iskolai 7-8 tanóra után, további 2-3 órát görnyednek a tankönyvek felett, ha meg akarnak felelni az iskolai elvárásoknak, amik sajnos még mindig csak a tananyag bebiflázását, bemagolását díjazzák érdemjegyekkel. Nem az –e a fontos, hogy őszinték legyenek, barátsággal, elfogadással forduljanak egymás felé, kiálljanak az áldozatok mellett és közösségben, együtt éljék meg az iskolai élet vidám és néha szomorú perceit?!

Lázadok a tanév végi hajrá ellen!

Tavasz van, végre süt a nap, ez jár a gyerekeknek is! Sokkal többet érnénk el, ha hagynánk Őket napi 2-3 órát sportolni, közösségben szocializálódni, ott megtanulni a szabályokat, ahogy megtanulták a Pál Utcai Fiúk is a Grundon. A XXI. században már nem a tankönyv, a betű az elsődleges, a Google korában attitűdöt, skill-eket kellene tanulniuk. Megmutatni számukra – legyen ez tanár vagy a szülő feladata – hogy milyen kontextusban lehet és érdemes felfedezni a világot, mert különben egy neutrális, magamutogató társadalmat nevelünk fel. Minőségi időt tölteni a srácokkal, becsempészve az általuk fogyasztott multimédiás tartalmakat.

 

A cikk további folytatása: felelősszülőkiskolája.blog.hu

 
Kölöknet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 
2017 május 26.
Mici
Persze, hogy szörnyű az oktatási rendszer, ezt aláírom. De majd a későbbi vizsgaidőszakok pont így fognak kinézni. Mindenhol. Ha továbbtanul a gyerkőc, már pedig azért szeretnénk ha tovább tanulna. Alternatív oktatási intézményekben talán nincs ilyen. Meg jobb tanfolyamokon, ahol úgy magyaráznak, hogy megmarad és nem kell szinte, csak minimálisan utánaolvasni vizsga előtt. De azt én is tudtam értékelni, mikor a gyerek osztályfőnöke május második hetében elment szabadságra, mert a férjével elutaztak. Ekkor aztán szétestek a gyerkőcök, mert minden órára más jött be helyettesíteni. Aztán mikor visszajött az ofő, akkor meg panaszkodott, hogy kevés a jegy és minden nap dolgozat várható...
Kölöknet hozzászólás
aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó