Iskola

Új, egyedülálló szakmai képzések az ELTE-n

Ma még legtöbben nem tudjuk, mit csinál egy szoft technológiai szaktanácsadó, vagy mi is az a kreativitás ökológia – pedig ezek lehetnek a jövő sikerszakmái. Az ELTE jóvoltából most két egyedülálló képzésen vehetsz részt, ahol ezekkel az előremutató szakmákkal ismerkedhetsz meg.

2013 szeptemberében indul az ELTE Pszichológiai Intézetében belül az a Baracskai Zoltán és Mérő László nevével fémjelzett iskola, amelyet azoknak ajánlanak, akik az elsők között akarnak lenni az új gondolatok megértésében, továbbgondolásában és terjesztésében.

Az oktatópáros évek óta tartó együttműködése során teljesen új szakmák képzését alapozta meg Magyarországon, nem a napi keresletet, hanem a világ oktatási trendjeit szem előtt tartva. „Meggyőződésünk, hogy a világ változását nem elszenvedni, hanem befolyásolni érdemes” – mondta el szemléletükről Mérő László.

Hasonlóan példa nélküli mind hazai, mind nemzetközi szinten a jövő szemeszterben induló kreativitás ökológia és szoft technológiai szaktanácsadó képzés. „A két kurzus közös része a lazítás. Ennek fontosságát sokszor nem ismerik fel, hiszen a mai üzleti világban minden szakembert arra biztatnak, hogy ’kemény’ adatok nyomán ’keményen számszerűsíthető’, egyértelmű jövőképet számoljanak ki. Nem mindenhol megfelelő azonban ez a jól strukturált világkép – sok esetben lazítani kell a tevékenységek miliőjét vagy az emberek kapcsolatait környezetükkel, munkatársaikkal” – mondta el Baracskai Zoltán.

A kreativitás ökológia művelője az innovatív, fejlesztéssel foglalkozó szervezetekben a kreatív légkör kialakításának és fenntartásának felelőse. „A huszonegyedik századi értékek túlnyomó része a kreatív emberek tevékenysége nyomán keletkezik majd, így egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy hogyan tudjuk megszervezni az ő munkájukat” – mondta el a képzésről Mérő László. Hozzátette, hogy a kurzus leginkább olyan kutatókat, fejlesztőket céloz meg, akik szeretnének azzal foglalkozni, hogy megfelelően biztosítsák a vállalatok „fenegyerekei” számára az innovatív munkavégzés légkörét, harmóniáját.

A szoft technológiai képzés során a hallgatók olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyek kiegészítik korábbi szakmájuk művelését – megtanulhatják például, hogyan találják meg helyüket a munkahelyi vagy a privát közösségi szférájukban, hogyan csökkentsék a munkahelyi kiégéseket, hogyan ismerjék fel a különböző tehetségeket és intelligenciákat. Emellett képesek lesznek összehangolni a vállalati célokat és az emberi tényezőt úgy, hogy a munka, és az azon kívüli idő is élmény legyen. „Erre a kurzusra jöhet bárki, bármilyen végzettséggel – minden szakma lazítható. A kurzus eredményeképpen ugyanazt fogja tudni csinálni, mint azelőtt, csak másképp” – tette hozzá Baracskai Zoltán.

Ha te is szeretnél lépést tartani a fejlődéssel, és elsajátítani új, egyedülálló szakmai ismereteket, ne habozz: a képzésekre június végéig lehet jelentkezni a szilveszter.andrea@ppk.elte.hu e-mail címen.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás