Iskola

www.budapestedu.hu, www.eniskolam.hu

Új oktatási portálok fővárosiaknak

Október elején új oktatási portálokat indított a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó (régebbi nevén FPI). Az internetes szolgáltatás indítását kezdeményező fővárosi önkormányzat reményei szerint az oldalak szakmai támogatást nyújtanak a fővárosi iskoláknak és pedagógusoknak, s nem utolsósorban segítik a szülők iskola- és pályaválasztással kapcsolatos tájékozódását.

A közelmúltban átalakult a fővárosi pedagógiai szolgáltatások rendszere. A változások messze nem merülnek ki abban, hogy a korábbi Fővárosi Pedagógiai Intézet felvette Mérei Ferenc nevét - egyidejűleg a szervezetet is megváltoztatták annak érdekében, hogy mind a szakma, mind a szülők és a diákok számára szélesebb körű és hatékonyabb szolgáltatást legyenek képesek biztosítani. Összevonták az FPI-t és a Fővárosi Ifjúsági és Pályaválasztási Tanácsadót, melyek MFFPPTI néven továbbra is a régi helyen, a Vas utca 8-10 alatt találhatóak meg. A pedagógiai intézet kiterjedt szakmai munkájának informatikai hátterét – így a két új honlap technikai működtetését – a Fővárosi Oktatástechnológiai Központ biztosítja.

www.budapestedu.hu

:

Pályázat

Olvasóink számára is érdekes lehet az oktatási portál fővárosi középiskolásoknak szóló fotópályázata.

 

A fővárosi közoktatás szakmai szolgáltató portálja a fenti címen érhető el. Az oldalon megtalálható többek között az MFFPPTI szolgáltatásainak leírása, a fővárosi közoktatási intézmények (iskolák, pedagógiai szolgáltató központok, térségi integrált szakképző központok stb.) nyilvántartása, a pedagógia intézet kiadványainak ismertetése, a tanulmányi- és más versenyek kiírásai. Ezen kívül a friss hírek, tudósítások, pályázati kiírások mellett az oldal interaktív tanácsadó rovattal is szolgál.

www.eniskolam.hu

A szerkesztők ezen az oldalon arra vállalkoztak, hogy digitalizálják és kiterjesszék a Fővárosi Ifjúsági és Pályaválasztási Tanácsadó jól ismert Iskolaválasztás előtt című kiadványának anyagát – vagyis lehetőség szerint teljes körűen bemutassák a fővárosban (a későbbiekben Pest megyére is kiterjesztve) működő középiskolák szolgáltatásait. Természetesen nemcsak a főváros által fenntartott iskolák adatait tartalmazza az adatbázis - megtalálhatóak benne az alapítványi- és egyházi fenntartású, illetve a fővárosi kerületek által fenntartott iskolák is.

Az iskolákat arra igyekeznek inspirálni, hogy az adatok szerepeltetésén túl, önálló arculattal is jelenjenek meg a bemutatkozó oldalon – ezzel hozva emberközelbe a gyerekeknek kínált oktatási szolgáltatásokat.

:

Iskolakereső a Kölökneten

Oldalunk Iskolakereső adatbázisa országosan  tartalmazza az összes általános- és középiskola működéssel kapcsolatos adatait.

 
Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás