Különleges helyzetekAdj teret a tehetségnek 2011

Adj teret a tehetségnek!

Sikeres tehetségek a Fogadóban

A hatodik Kölöknet koncert előtt állunk, és izgatottan várjuk a produkciókat. Ám még mielőtt a soron következő ifjú tehetségekről ejtenénk szót, beszámolunk arról, milyen volt a Kölöknet és a Magyar Villamos Művek Zrt. együttműködésében életre hívott Adj Teret a Tehetségnek! program legutóbbi két koncertje a Millenáris Park Fogadójában.

A Kolompos táncház előtt, 2011. november 12.-én szombaton lépett színpadra Kuttner Fruzsina, hogy citerájával elvarázsolja a közönséget. Nemcsak muzsikált, de énekelt is, önmagát kísérve közben a hangszerén. Később pedig sok érdekeset árult el arról, hogyan alakult ki, milyen fejlődésen ment keresztül szeretett citerája.

A következő Kölöknet koncerten három ifjú tehetség állt a közönség elé. 2011. november 20-án, a Csoki koncertet követően elsőként Jánoki Márió zongorajátéka némította el az egyébként zajos közönséget. Márió először Sibelius Erdei fenyő című darabját, majd Chopin Fantasie-impromtu-jét adta elő fantasztikus átéléssel, nem lehetett nem figyelni rá!

Márió után Somorjai Kinga ült hárfája mellé, és egy merész darabbal lepte meg a közönséget. Henson-Conant különleges és egyedülálló Baroque Flamenco-ja nemcsak Kingát tüzelte fel, hanem a hallgatóságot is, ahogy az előadásának végén a taps erejéből is kitűnt. Kinga segítségével a hárfát mint hangszert is egy új oldaláról ismerhettük meg.

Harmadik fellépőnk, Tóth Kinga következett, akihez nem is tudnánk elképzelni jobban illő hangszert, mint a fuvolát. Légies, könnyed mozdulatokkal csalta elő belőle Danca szerzeményének, a „Változatok egy Mercadante témára” hangjait, Váraljai Nóra zongorakíséretével. A közönség megbabonázva hallgatta, majd lelkesen tapsolt. Sőt, az előadás után még egy dedikálást kérő rajongó is megjelent az öltözőben, aki szerint Kinga előadása „csodálatos” volt.

Ezen a hétvégén, egész pontosan 2011. december 3-án, szombaton Orbán Fanni énekel majd. Az érdeklődőket 10:30-ra várjuk a Millenáris Fogadójában.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás