Különleges helyzetekFelvételiÉrettségi

90 ezer diák érettségizett ma matematikából

Kedden a matematika tantárggyal folytatódik az érettségi. Ebből a tárgyból csak írásban kell a diákoknak számot adni a tudásukról, ami egységes, központi feladatlap alapján történik. A hivatalos megoldások 24 óra elteltével jelennek meg az Oktatási Hivatal honlapján.

Matematikából középszinten 1.281 helyszínen 86.386 diák, emelt szinten 78 helyszínen 3.720 vizsgázó tett érettségit. Az oktatási államtitkárság korábbi közlése szerint matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb nyelven is volt vizsgázó.

    A matematika tárgy középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tartott. A vizsgázóknak először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) kellett megoldaniuk.

    Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlik: egyik része három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A másik rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

    Az emelt szintű írásbeli 240 perces volt, szintén két részből állt, és a vizsgázó - ahogy középszinten is - a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatta meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatta. Az I. részfeladatsor négy feladatból áll. A feladatok több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.

    A diákok közép- és emelt szinten függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt használhattak.

érettségi feladatlap matematikából

Ha kíváncsi arra, hogyan néz ki egy matematika érettségi manapság, akkor nézze meg a tavalyi feladatlapot és a hozzá tartozó javítókulcsot itt!

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó