Különleges helyzetekFelvételiFelsőoktatás

Új jelentkezési határidő a felsőoktatásba

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága 2012. február 24-én éjfélre módosította a felsőoktatási intézmények szakjaira való jelentkezés határidejét.

Jelen felvételi határidővel a 2012 szeptemberében induló új finanszírozási formákra lehet jelentkezni, amelyek az állami ösztöndíjas, állami részösztöndíjas illetve önköltséges lehetőségek lehetnek.

A jelentkezés elektronikusan (www.felvi.hu – e-felvételi) és postai úton (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.) is történhet. A jelentkezés során mindenképpen szükséges jelölni a választott szak finanszírozási formáját, amely az ösztöndíjas képzés esetében ’A’, részösztöndíjas illetve önköltséges képzések esetében ’K’ betű feltüntetésével történik.

A sikeres felvételi után az állami és a részösztöndíjas képzésben csak az a hallgató vehet részt, aki aláírja és vállalja a hallgatói szerződés által megfogalmazott kötelezettségeket.

Állami részösztöndíjas képzés keretében jelentkezni csak a természettudományi, műszaki és informatikai képzési terület összes szakára, valamint a földmérő és földrendező mérnök, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, tájrendező és kertépítő mérnök, és az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus alapképzési szakokra lehetséges. A részösztöndíjat a legmagasabb pontszámmal jelentkező, önköltséges képzésekre bekerülő felvételizőknek ajánlják fel. Ez a finanszírozási forma tehát a felvételi döntés után választható lehetőségként jelenik meg, aminek szintén feltétele a hallgatói szerződés aláírása. 

Az eljárási díj 9000 Ft, amellyel három helyre lehet jelentkezni. Abban az esetben nyílik lehetőség 6 képzést választani, ha ugyanazt az intézményt, kart, szakot, képzési szintet és munkarendet választotta a jelentkező, de más finanszírozási formában. Minden további jelentkezési hely 2000 Ft költséggel jár.

2012. július 24-én húzzák majd meg a felvételi ponthatárokat, és aznap válik nyilvánossá, melyik intézményben, szakon és képzési formában kezdheti a hallgató szeptembertől a tanulmányait. 

Esetleges további kérdéseikkel kereshetik Zolnai Katalin pályaorientációs tanácsadót, a Kölöknet szakértőjét.
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás