Különleges helyzetekFelvételi

Pótfelvételi: még egy hétig lehet jelentkezni

Még egy hétig jelentkezhetnek a diákok a pótfelvételi keretében meghirdetett képzésekre. Akik az általános eljárásban nem kerültek be felsőoktatási intézménybe, azok most egyetlen helyet jelölhetnek meg a felvételi kérelmükben.

A szeptemberben kezdődő tanévre egyelőre több mint 42 ezer diákot nem vettek fel a 140 ezer jelentkező közül. A diákok több mint 400 szakon mintegy 2500 költségtérítéses finanszírozási forma közül választhatnak - írja az MTI. Az általános eljáráshoz hasonlóan a pótfelvételi eljárásban is kétféleképpen nyújtható be a jelentkezés: elektronikusan, az e-felvételi felületén keresztül, vagy a jelentkezési lap kitöltésével és postára adásával.

A pótfelvételire külön jelentkezési lap készült, amelyet a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben, valamint az Educatio ügyfélszolgálatán lehet beszerezni.

A jelentkezéshez csatolni kell mindazokat a bizonyítvány- és oklevélmásolatokat, igazolásokat, amelyeket a felsőoktatási intézmények a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban a kérelem elbírálásához, a pontszámításhoz szükséges dokumentumként megjelöltek.

Az elektronikus úton jelentkezőknek a kitöltés után ki kell nyomtatniuk a hitelesítő adatlapot, majd azt aláírva postázniuk kell, a legkésőbb 2010. augusztus 12-ig.

A jelentkezést, az e-jelentkezők esetében a hitelesítő adatlapot és - ha nem a felületen töltik fel - a dokumentummásolatokat az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220) kell eljuttatni. A pótfelvételi jelentkezés határideje: 2010. augusztus 10.

Az eljárás alapdíja ötezer forint, amelyet a jelentkezési laphoz tartozó csekken vagy banki átutalással lehet befizetni. A pótfelvételi ponthatárait augusztus 27-én állapítják meg.
 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás