Különleges helyzetek

Inspiráló gyerekek

Minden gyerek kivételes, főleg a szüleik szemében, akadnak azonban olyan kölkök, akik képességeiket felhasználva igyekeznek a világot jobb hellyé tenni, vagy éppen tudásuk, tehetségük vagy erejük révén válnak mások hasznára.

Fiatal koruk ellenére a felnőttek is sokat tanulhatnak tőlük:

A legkitartóbb

A 14 éves Julia Bluhm eléri, amit akar. Sok tini hasonlóan céltudatos, ha a legújabb okostelefon vagy egy méregdrága ruha megszerzéséről van szó, Julia viszont egy nemes ügy mellé állt. A fejébe vette, hogy kiharcolja, csak valódi nőket ábrázoljon a média, hogy a lányokban ne hamis kép alakuljon ki a női szépségről. 84 000 aláírást gyűjtött össze, míg végül elérte, hogy Amerika egyik legnépszerűbb ifjúsági magazinja, a Seventeen Magazine megígérte, ezentúl nem változtatják meg a magazinban szereplő képeken a lányok arcformáját, testüknek arányait. Fontos lépés ez a hamis női ideálképek elleni harcban.

 

A legjószívűbb

A 11 éves Jacob Hughes elküldte az összegyűjtött halloweeni édességeit New Jersybe, ahol a Sandy hurrikán pusztított és a gyerekek nem tudtak édességet gyűjteni. Apróságnak tűnhet a gesztus, mégis nagy dolog lemondani valamiről, amit igazán szeretsz...

 

A legügyesebb

Justin Beer a táncba menekült az otthoni problémák és az iskolai szekálás elől. 12 évesen lett a világ egyik legjobb break táncosa, hírnevét és tehetségét pedig arra használja, hogy felhívja a figyelmet a tánc felszabadító erejére. Érdemes megnézni figyelemfelhívó videóit, melyekben Justin megmutatja elképesztő tánctudását!

 

A legokosabb

A 17 éves Marian Bechtel kifejlesztett egy egyszerű, olcsó és megbízható detektáló eszközt, amely felfedezi az elhagyott taposóaknát, és jelzést küld az eszközt használó fejhallgatójára. A felfedezés onnan jött, hogy zongorázás közben észrevette, amint bizonyos hangok leütésétől a közeli bendzsó húrjai rezonálnak, ezután kezdte el vizsgálni, hogy ugyanez az elv alkalmazható-e taposóaknák detektálására. Marian úgy véli, a technológia sokat segít a katonáknak a háborús övezetben.

 

A legerősebb

Sok erős ember van a világon, de a háromévesek között Liam Hoekstra a legerősebb. Már egy hónapos korában lábra állt, hathónaposan pedig már lépcsőzött. Kortársaihoz képest Liamnak 40%-kal több izma van, és nagyon alacsony a testzsír százaléka, ezzel magyarázható különleges ereje. Az CBS Reality egy egész dokumentumfilmet szánt Liam bemutatására A világ legerősebb csecsemője címmel november 22-én, 6:50-kor, 12:40-kor és 18:30-kor, és december 26-án, amelyben orvosok, edzők és a kisfiú szülei is mesélnek elképesztő erejéről. A felméréseknek hála az orvosok többet megtudhatnak az izom működéséről, ami segíthet többek között az izomsorvadás gyógyításában.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó