Különleges helyzetekFelvételiKözépiskola

Lezajlott a felvételi a középiskolákba

A elmúlt héten lezajlottak a középiskolai felvételik. A megmérettetésre nyolc és hatosztályos gimnáziumok esetében január18-án a négyosztályos képzést nyújtó középiskolákba január 19-én kerult sor. A pótfelvételi 24-én volt.

Az Oktatási Hivatal közölte: 9. évfolyamra 59 300-an, a hat évfolyamos gimnáziumokba csaknem 6000-en, a nyolc évfolyamos gimnáziumokba pedig mintegy 4600-an jelentkeztek.

A 9. évfolyamra írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények száma 475 (az intézmények 45,8 százaléka), a 6 évfolyamos gimnáziumoké 66 (az ilyen tanulmányi területet is meghirdető gimnáziumok 47,5 százaléka), a nyolc évfolyamos gimnáziumok száma 56 (az ilyen tanulmányi területet is meghirdető gimnáziumok 62,2 százaléka).

A tanév rendje szerint a központi írásbeli vizsgákat a nyolcosztályos és a hat évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők számára január 18-án, a 9. évfolyamra és a hátrányos helyzetű tanulók Arany János tehetséggondozó programjába jelentkezők számára január 19-én, a pótírásbeli vizsgát a nyolc és a hat évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra, valamint az Arany János tehetséggondozó programba jelentkezők számára január 24-én kell megszervezni.

A nyolcosztályos és a hat évfolyamos gimnáziumok, valamint a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli vizsgáit a magyar nyelvi és a matematikai kompetenciákat mérő, központilag kiadott, egységes követelményeket tartalmazó feladatlapok alapján, országosan egységes eljárásrend szerint kell megszervezni. A központi írásbeli vizsgához külön-külön feladatlapok készülnek azoknak, akik a nyolc évfolyamos gimnáziumba, a hatosztályos gimnáziumba és a középiskola 9. évfolyamára jelentkeznek.

A négyosztályos feladatsor megoldókulcsa itt található, a nyolcosztályos és hatosztályos megoldókulcsok pedig innen tölthetőek le.

Forrás: MTI/ Oktatási Hivatal

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár