Különleges helyzetekTehetséges gyerek

Véget ért a Kölöknet koncertek első évada

Decemberben véget ért a Kölöknet és a Magyar VillamosMűvek Zrt. együttműködésében életre hívott Adj teret a tehetségnek! pályázat nyerteseinek koncertsorozata. A Millenáris Fogadójában helyet kapott koncerteken a legkisebbek és kis gyerekek a tehetséges ifjú zenészek tolmácsolásában ismerkedhettek a klasszikus- és komolyzene szépségeivel.

Az első decemberi koncerten, 2011. december 3-án Orbán Fanni varázsolta el a gyerekeket énekével. Fanni mezőségi és alföldi népdalokkal készült fellépésére, változatos produkciója végén pedig egy moldvai karácsonyi éneket is eldalolt a közönségnek.

A következő Kölöknet koncerten, 2011. december 17-én két fellépő mutatkozott be a Fogadóban összegyűlt közönségnek. Elsőként Harmos Szilvia, egy 11 éves ifjú hölgy állt a plénum elé, rutinosan, lámpaláz nélkül adta elő fuvoláján Wilhelm Popp Orosz cigánydal című darabját Oberfrank Péter zongorakíséretével.

Ezután következett Somogyi Barnabás, aki Felix Mendelssohn E-moll hegedűversenyének I. tételét húzta el hegedűjén. Előadása lenyűgöző volt, már csak azért is, mert a 12 perces művet kotta nélkül, fejből játszotta el.

A harmadik, az évadot lezáró, 2011. december 18-i koncerten három tehetséges zongorista mutatta be tudását. Mivel az illem szerint is lányoké az elsőbbség, a koncertet Brindzik Borbála nyitotta meg. Három darabbal készült - Liszt – A Wallenstadti tónál; Chopin – Desz-dúr Keringő op. 64 / 1 és Bartók – Csörgőtánc ( Kilenc kis zongoradarab) -, előadása annyira megérintette a közönséget, hogy nem egy kisgyerek egészen a zongoráig merészkedett, és onnan bámulta Borbála repkedő ujjait.

Borbála után következett Kovács Benjámin Márk, aki különlegességgel, saját darabjával készült,A szerelem arcai címmel. A továbbra is lenyűgözött hallgatók még Muszorgszkij Csibék tánca darabját is meghallgathatták a tehetséges fiatal zenész előadásában.

A nap harmadik fellépője Tóth Tamás Bendegúz volt, aki Bartók Régi táncdalok című művéből játszott részleteket, majd saját darabjait adta elő: a Kék angyal című mű a Mennyből az Angyal énekre épül, míg az Impróka című szerzemény egy magyar népdal átirata.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden pályázónak a részvételt, minden nyertesünknek a fantasztikus és emlékezetes koncerteket, a Kölöknet és a Magyar Villamos Művek Zrt. munkatársai nevében is!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás