Karantén tippek

Karantén tippek

Hogyan éljük túl a non stop összezártságot a családunkkal? Mivel színesítsük a napjainkat?  Hogyan töltsük hasznosan az otthon töltött időnket? Mivel könnyítsük meg a gyerekek otthon tanulását?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések megoldására szeretnénk napi tippeket adni szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

Témáink:

  • gyerektanulás
  • szabadidő gyerekkel
  • felnőtteknek kikapcsolódás

Felnőtteknek kikapcsolódás - 2020. március 24. - A járvány idején sem kell lemondani a művészetekről

Sétáljunk a világ múzeumaiban! Csodáljuk meg a Sixtus-kápolnát vagy a British Múzeumot a kanapénkról! A világ nagy múzeumai virtuális sétákat kínálnak a járvány idejére, így anélkül is körbejárhatjuk ezeket a csodás kiállításokat, hogy kitennénk a lakásból a lábunkat.

Fotó: Franco Origlia / Getty Images Hungary

Fotó: Franco Origlia / Getty Images Hungary

A Vatikáni Múzeum számos termét bejárhatjuk a múzeum virtuális túráján, a többi között tüzetesen megvizsgálhatjuk Raffaello stanzáit (a reneszánsz mester és műhelye II. Gyula pápa megbízásából készült falfestményei a korszak legkiemelkedőbb műalkotásai közül valók). A virtuális sétán még ennél is nagyobb élményt jelent, hogy anélkül láthatjuk Michelangelo freskóit a Sixtus-kápolnában, hogy a nyakunkat kellene tekergetnünk a mindenhonnan áramló tömegben, sőt, olyan közel zoomolhatunk a világ egyik leghíresebb képére, Michelangelo mennyezetfreskójának legismertebb részletére, az Ádám teremtésére, mintha egy plafonig felállványozott teremben közvetlenül a festmény alatt állnánk. - írja az Index.hu oldalán.

A további részletek és számos egyéb fontos információ: index.hu oldalán olvasható. 

 
Címkék: napi tippek

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó