Karantén tippek

Karantén tippek

Hogyan éljük túl a non stop összezártságot a családunkkal? Mivel színesítsük a napjainkat?  Hogyan töltsük hasznosan az otthon töltött időnket? Mivel könnyítsük meg a gyerekek otthon tanulását?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések megoldására szeretnénk napi tippeket adni szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

Témáink:

  • gyerektanulás
  • szabadidő gyerekkel
  • felnőtteknek kikapcsolódás

Gyerektanulás - 2020. április 21. - Zenetanulás és az angol nyelv gyakorlása egyben.

Zenetanulás és az angol nyelv gyakorlása egyben. Rovatunkban eddig nem ajánlottunk angol nyelvű oldalt, de a Musico oldal és blog mindenképpen megérdemli a figyelmet. 

Mind tanárok, mind diákok számára hasznos inspirációs technikákat, zenetanulási ötleteket sorakoztat fel. Az ingyenesen elérhető oldalon, számos zenei stílus jeles darabjait próbálhatjuk ki saját hangszerünkön, lépésekre bontott instrukciók segítségével. Minden egyes kiválasztott darab elején, felsorolásszinten megjelenik, hogy milyen képességeket fejleszt, illetve hogy milyen területekre fókuszál. Az angol nyelvű instrukciók világosan, érthetően vannak megfogalmazva, a középfokú nyelvvizsgára készülő diákok számára jó gyakorlási lehetőséget nyújtanak. Az oldalhoz kapcsolódó blog bejegyzései pedig rávilágítanak arra, hogy milyen összefüggés található a kreativitásfejlesztés és a zenetanulás között.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó