Karantén tippek

Karantén tippek

Hogyan éljük túl a non stop összezártságot a családunkkal? Mivel színesítsük a napjainkat?  Hogyan töltsük hasznosan az otthon töltött időnket? Mivel könnyítsük meg a gyerekek otthon tanulását?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések megoldására szeretnénk napi tippeket adni szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

Témáink:

  • gyerektanulás
  • szabadidő gyerekkel
  • felnőtteknek kikapcsolódás

Gyerektanulás - 2020. április 22. - JátékMatek - örömmatek már három korcsoport számára.

JátékMatek - örömmatek már három korcsoport számára. A pár héttel ezelőtt bemutatott JátékMatek oldal tovább bővítette kínálatát. Az oldal legfőbb célja továbbra is az otthontanulás segítése, azonban a matekleckék tollbamondásán túl, az egyes területekhez fejlesztő játékokat, szoftvereket, felületeket is kínál. 

JátékMatek

A bemutatott feladatok módszere a játék, a valóságközeli matematika és más, akár művészeti ihletésű eszközök, kreatív oktatási elemek használata a matematikatudás elmélyítésének érdekében.Kiemelt célcsoport az egyes vizsgafajtákra készülők: a középiskolai felvételire, az érettségi vizsgára, illetve az évvégi felmérőkre. Az oldal érdekessége, hogy már tanulók is beküldhetnek megoldandó feladatokat, kéréseket, közös feladatmegoldásra, amelyekre Pánczél Róbert  matematika-fizika-informatika szakos középiskolai tanár a JátékMatek Facebook oldalon és a kapcsolódó YouTube csatornán válaszol. 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó