Karantén tippek

Karantén tippek

Hogyan éljük túl a non stop összezártságot a családunkkal? Mivel színesítsük a napjainkat?  Hogyan töltsük hasznosan az otthon töltött időnket? Mivel könnyítsük meg a gyerekek otthon tanulását?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések megoldására szeretnénk napi tippeket adni szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

Témáink:

  • gyerektanulás
  • szabadidő gyerekkel
  • felnőtteknek kikapcsolódás

Szabadidő gyerekkel - 2020. április 1. - Családi versfordító verseny

Családi versfordító verseny. Ehhez kell valaki a családban, aki tud idegen nyelven. Mondjuk, ha a gyerek tanul angolul az iskolában, elég, ha ő nyersen lefordítja a kiválasztott verset, és utána a család tagjai, megpróbálják magyarítani, figyelve a vers ritmusára és formájára, vagyis megszámoljuk a szótagszámokat, megnézzük a rímeket és megpróbáljuk magyarul is reprodukálni.

https://gittegylet.com/2015/11/28/william-blake-tigris-ket-forditasban-es-eredetiben-a-szerzo-illusztraciojaval/

Utána minden családtag bemutatja versszakonként a saját verzióját és mindenki szavaz, hogy kié a legjobb. A legjobb versszakokból pedig összeáll a családi versfordítás. Igazán jó munka és mindenkinek jó kis elmegyakorlás. Ha van zenész a családban, utána akár meg is zenésíthetjük és előadhatjuk magunknak. Ajánljuk Blake: A tigris című klasszikusát. A megadott linken legalul ott van angolul, előbb csak azt nézzük meg, és ha elkészült a családi fordítás, összevethetjük a linken található két magyar fordítással.

Jó szórakozást!

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó