Óvoda

Budapest első mókusparkja minden gyereket lenyűgöz!

Újpesten nyílt meg a főváros első és eddig egyetlen mókus- és madárparkja. A Mókaligetben nem csak testközelből figyelhetjük az állatokat, de akár etethetjük is őket.
(Kezdőfotó: Kölöknet / Földi Tímea)

 

A Mókaliget a IV. kerületi Izzó-lakótelepen lévő Ugró Gyula soron található meg. A park megálmodóinak célja az volt, hogy egy biztonságos közeget alakítsanak ki az érdeklődő családok számára. A gyermekek és felnőttek számára kialakított közösségi tér pedig lehetőséget ad, hogy egy kis eledelt helyezzünk ki az állatoknak vagy akár csak megfigyeljük őket, mindezt biztonságos, idilli környezetben.


Forrás: Mókaliget Újpest

Az apró liget új, fából készült etetőket és itatókat kapott, de rovarhoteleket és sün-házakat is helyeztek ki, így a Farkaserdő apró lakói közül mindenki békés menedékre lelhet itt, évszaktól függetlenül.
A kialakításban természetesen részt vett az a „mókusos” Laci bácsi is, aki már hosszú évek óta lelkes „gazdája” az ide érkezők mókusoknak és madaraknak.


Fotó: Kölöknet / Földi Tímea

Vadonélő állatok élnek a Mókaligetben és környékén, akik több, mint 5 éve állandó lakók. Kérjük meg gyermekeinket, hogy csak csendesen és kellő távolságból figyeljék meg a kis állatokat - ha így teszünk, sok érdekes fajt csodálhatnak meg. (Rácsot rángatva a mókusokat sajnos nem lehet előhívni, tartsuk tiszteletben a mini park szabályzatát). A látogatást érdemes kevésbé mozgalmas időszakra tervezni, mert vannak időszakok, amikor túlságosan sok az érdeklődő a park körül.

A létrehozásban az Állatmentő Liga és az Újpesti Városgondnokság is aktív szerepet vállalt. A szerény, alapvetően kis alapterületű park hamarosan bővülni fog.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás