Óvoda

Ilyen kreatív reggelivel kényeztetik a gyerekeket egy magyar óvodában! Mutatjuk a fotókat!

A peremartoni  Hétszínvirág Napköziotthonos Óvodában elképesztően kreatív reggeliket kapnak az óvodás gyerekek, amiket most fotókon is megmutatunk! A kreatív szakács néni akár egy órával korábban bemegy a munkahelyére csak azért, hogy az óvodás gyerekek kedvében járhasson.

Létezik egy példaértékű hely az országban, ahol az óvodások nem vonakodva, száj húzogatva, hanem boldogan és érdeklődve ülnek le az asztalhoz reggelizni... Az egésznek a titka, hogy az ő reggelijüket Kitti szakács néni készíti. Szülők és gyerekek legnagyobb elismerésére Kitti néni igazi csodareggeliket varázsol a gyerekek asztalára, amiket most fotókon is mutatunk.

Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde

Az elhivatott óvodai szakácsnő már jó ideje érzi, hogy saját munkájával ő is szeretne a kis ovisok mindennapi örömeihez hozzájárulni, ezért azt találta ki, hogy kreatív és rendkívül látványos reggelikkel örvendezteti meg őket.

- Ezekre a reggelikre rászánom az időt. Fél vagy egy órával munkakezdés előtt be szoktam menni az óvodába, hogy biztosan elkészüljek. Ugyanakkor a kollégaim segítsége nagyon sokat számít, hiszen ameddig én ezeket a reggeliket összeállítom, addig ők végzik a többi szükséges teendőket - mondja a kreatív szakács néni.

Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde

Természetes, ha egy átlag szülőnek az fordul meg elsőként a fejében, hogy ez a hely csakis fizetős magánóvoda lehet, és emiatt kényeztetik a gyereket, járnak a szülők kedvében. Nos, őket ki kell, ábrándítsuk, az óvoda egy átlagos közfinanszírozású óvoda, a veszprém megyei Peremarton, a neve: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsöde. A két éve az óvodában dolgozó szakács néni nem kötelességből, hanem önszántából, mintegy hobbiból varázsolja a szebbnél szebb, mesefigurás, vidám reggeli tányérokat a kisgyerekek asztalára.

Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde

- Többféle öröm is származik ebből a munkából. Először is természetesen a gyermekek öröme, amely a legnagyobb motivációt adja. Emellett persze az alkotás folyamata is fontos. Imádok valami szokatlant, ugyanakkor szépet létrehozni - mondja el kérdésünkre a kedves szakács néni. - A gyerekek természetesen nagyobb hajlandósággal fogyasztják el az ilyen ételeket, mint ha csak egyszerűen ráhelyezném a felvágottat és a péksüteményt a tányérjukra. És az is nagy kihívás számomra, amikor a szülők nap, mint nap lesik, várják, hogy gyermekeik, mikor számolnak be a legújabb reggelikről - teszi hozzá Kitti néni.

A szakács néni leginkább jeles alkalmakkor, ünnepnapokon (például a Madarak és Fák világnapján) készít ilyen csodareggeliket, de mostanában egyre többször érez kedvet, hogy átlagos, szürke hétköznapon is vidám és látványos reggelivel dobja fel a gyerekek napját. Amint megszületik a fejében egy kreatív gondolat, vagy lát egy-egy inspiráló ötletet az interneten, már be is indul a fejében a gépezet.

- Ezekkel a reggelikkel szeretném megmutatni a gyerekeknek, hogy milyen jó dolog, ha az ember szabadjára engedi a kreativitását, és nem tagadom, nagyon élvezem azt is, hogy milyen apróságokkal mekkora örömöt tudok szerezni másoknak - árulja el szerényen Kitti néni. Kitti néni szerint mindez nem valósulhatna meg, ha nem lenne ilyen jó a kollektíva a Hétszínvirág oviban. - Nagyszerű kollégáim vannak, a csapatunkban az összhang tökéletes - teszi hozzá a szakácsnő.

Minden elismerésünk Kitti néninek, aki maga is tanít, mégpedig azt hogy kevés odafigyeléssel és egy kis jó szándékkal micsoda örömöt lehet szerezni másoknak.

Sok ilyen Kitti nénit kívánunk minden óvodába!

 

 
Címkék: óvoda

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó