Óvoda

Kevés vagy sok? Ennyit költünk átlagosan a gyerekek húsvéti meglepetésére

Kutatás: A magyar családok 57 százaléka gyermekenként jellemzően kevesebb mint 6500 forintot költ játékra húsvétkor, 10 ezer forint feletti összeget csak a válaszadók 15 százaléka szán ajándékra - derül ki a Regio Játékkereskedelmi Kft. saját értékesítési adatain alapuló friss kutatásából.

A tavalyi évhez képest az idén 13 százalékkal emelkedtek az átlagos kosártértékek, ami azt jelenti, hogy online jellemzően 13 ezer forintért, áruházban pedig 9200 forintért vásárolnak játékot a magyar családok az ünnep előtti 1-2 hétben.

A legnépszerűbb meglepetések a kreatív-, szabadtéri- és társasjátékok, de a top 10-ben továbbra is szerepel a Lego, a plüssök, az autók, a járművek és a babajátékok is.

Édesség, játék, mesekönyv, kifestő

A játékkereskedelmi cég gyermeket nevelők körében márciusban végzett online kutatásából az is kiderül, hogy a legtöbb gyermek idén édességet (77 százalék) és játékot (73 százalék) kap húsvétra, de sokan kapnak mesekönyvet (46 százalék) vagy kifestőt (33 százalék) is.

A Regio Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapította Gyaraki József, a cég ügyvezetője. A vállalat országszerte 42 játékbolttal rendelkezik, mintegy 30 ezer féle játékot forgalmaz.

Forrás: MTI 2023. április 3.
Fotó: Gettyimages  

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás