Óvoda

"Mi az a szerelem?" - 4-8 éves gyerekek adtak tündéri válaszokat a kérdésre! (Gyerekszáj)

Szívmelengető posztba futottunk bele minap a közösségi médiában, amelyben 4-8 éves gyerekek mondják el meglátásaikat a szerelemről, magyarázzák el hasonlatokkal, hogy mit is érez ilyenkor az ember...
(A forrás sajnos ismeretlen, így az alábbi szöveget forrásmegjelölés nélkül adjuk közre).

Egy külföldi szakértői csoport tette fel a következő kérdést 4-8 éves korú gyerekeknek: "Mit jelent a szerelem?". A gyerekek őszinte válaszai mélyebbek, meghatóbbak és elgondolkodtatóbbak voltak, mint amire mi felnőttek elsőre számítanánk.

"Amikor nagymamám ízületi gyulladást kapott, már nem tudott hajolni és festeni a lábkörmeit... Így a nagyapám mindig megcsinálta érte, pedig a keze is ízületi gyulladást kapott. Ez a szerelem". Rebecca (8 éves)

"Amikor valaki szeret téged, ahogy a neved mondja, az más. Csak azt tudod, hogy a neved biztonságban van a szájában". Billy (4 éves)

"A szerelem az, amikor egy lány parfümöt vesz fel, és egy fiú kölnit borotvál, és elmennek és megszagolják egymást." Karl (5 éves)

"A szerelem az, amikor elmész enni, és odaadod valakinek a sült krumplid nagy részét anélkül, hogy adna neked egyet." Chrissy (6 éves)

"A szerelem mosolyt csal az arcodra, amikor fáradt vagy". Terri (4 éves)

"A szerelem az, amikor anyukám kávét főz az apukámnak, és ő kortyolgat egyet, mielőtt odaadja neki, hogy biztosan rendben legyen az íze." Danny (8 éves)

"A szeretet az, ami a szobádban van karácsonykor, amikor abbahagyod az ajándékok kibontását, és csak hallgatsz." Bobby (7 éves)

"Ha meg akarsz tanulni jobban szeretni, kezdd egy olyan baráttal, akit utálsz". Nikka (6 éves)

"A szerelem az, amikor azt mondod egy férfinak, hogy tetszik a pólója, és ő minden nap viseli." Noelle (7 éves)

" A szerelem olyan, mint egy kis öregasszony, és egy kis öregember, aki még mindig barátkozik, még azután is, hogy olyan jól ismerjük egymást." Tommy (6 éves)

"A zongorakoncertem alatt színpadon voltam és féltem. Néztem az összes embert, akik engem néztek, és láttam, hogy az apukám integet és mosolyog.
Ő volt az egyetlen, aki ezt tette. Már nem féltem." Cindy (8 éves)

"Anyám mindenkinél jobban szeret engem. Senki sem csókol meg, csak ő, hogy aludjak éjjel." Clare (6 éves)

"A szerelem az, amikor anya a legjobb csirkét adja apának." Elaine (5 éves)

"A szerelem az, amikor anya látja, hogy apa büdös és izzadt, és még mindig azt mondja, hogy csinosabb, mint Robert Redford." Chris (7 éves)

"A szerelem az, amikor a kiskutyád megnyalja az arcod, még azután is, hogy egész nap egyedül hagytad." Mary Ann (4 éves)

"Tudom, hogy a nővérem szeret engem, mert odaadja nekem az összes régi ruháját, és el kell mennie és újat vennie." Lauren (4 éves)

"Amikor szeretsz valakit, a szempilláid fel-alá járnak, és kis csillagok jönnek ki belőled." Karen (7 éves)

"A szerelem az, amikor anya meglátja apát a wc-ben, és nem gondolja, hogy ez undorító..." Márk (6 évesen)

"Tényleg nem szabadna azt mondanod, hogy szeretlek kivéve, ha komolyan gondolod. De ha komolyan gondolod, akkor sokszor kell mondanod." Jessica (8 éves)

Az utolsó pedig egy rövidke történet:

Egy négyéves kisfiú szomszédja egy idős úriember volt, aki nemrég vesztette el feleségét. Amikor meglátta a férfit sírva, a kisfiú besétált az öregember udvarába, az ölébe húzódott, és csak ült ott. Amikor az anyukája megkérdezte, hogy mit mondott a szomszédnak, a kisfiú azt felelte: "Semmit, csak segítettem neki sírni."

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKreatív tréningek gyerekeknek