Óvoda

Ti pacsáltatok-saraztatok már Budapest legjobb játszóterén?

Fotókon mutatjuk, ahogy a népszerű játszótér hosszan kanyargó "patakja" zsilipeivel és vizes játékaival órákig képes lenyűgözni a gyerekeket!

Bizonyára sokan egyetértünk abban, hogy a Városligeti Nagyjátszótér ma a legkomplexebb és legkorszerűbb játszótérnek számít a maga 13 000 négyzetméteres játszófelületével és az ötvenféle és -fajta érdekes, izgalmas játékelemével. A Városligeti Nagyjátszótér központi eleme egy háromszintes mászóka, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált, és amit imádnak a gyerekek.

Városligeti Nagyjátszótér

A városligeti gyermekbirodalomban minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót telepítettek, a vizes játszóteres része - valószínűleg a szezonalitás miatt - kevésbé van a köztudatba.

Vizes játszótér

Íme néhány fotó arról, hogy milyen remekül szórakoznak a kicsik, amikor a kánikulai hőség megengedi a vizezést-sarazást. A hosszan kanyargó "patak" zsilipeivel és vizes játékaival órákig képes lenyűgözni a gyerekeket. Külön dicsérendő, hogy bármilyen nagy tömeg ellenére ez a vizes-saras-pacsás terület nem túlzsúfolt, minden gyerek elfér, aki szeret vizeskedni.

Megközelítés: A Nagyjátszótér a Városliget dél-keleti részén, a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél található.

Tipp: Ne felejtsetek el magatokkal vinni fürdőruhát, váltóruhát, törölközőt, papucsot, naptejet.

Fotók a cikkben: Kölöknet / Fodor Cini

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás