Szülő- és gyereknevelés

18 évesen tudta meg az amerikai TikToker, hogy Alaszka nem egy sziget, most az oktatás reformját sürgeti

Egy fiatal amerikai nő TikTok-ra feltöltött posztjában vallotta be: csak 18 éves korában szembesült azzal, hogy Alaszka nem egy sziget, ezért az Egyesült Államok oktatási rendszerének sürgős reformját sürgeti.

Sabriena Abrre TikToker nemrég úgy vezette fel videós bejelentkezését, hogy ne nevezzék őt "hülye amerikainak", de egy vallomással tartozik...

"Azzal mindenki tisztában van, hogy Alaszka hideg. De én azt nem tudtam, hogy szárazfölddel van összekötve..." - kezdte vallomását a fiatal nő.  Tévedésével akkor találta szembe magát, amikor tizennyolc évesen egy kanadai fiúval járt, és egyszer egy beszélgetésük alkalmával a fiú elmesélte, hogy átautózott Kanadából Alaszkába. Abrre megdöbbent: Oda át lehet menni autóval? Az nem egy sziget? - kérdezte és nem értette, hogy az udvarlója miért neveti ki.

Abrre azzal sem volt tisztában, hogy Alaszka területileg mekkora, csak utólag, a térképet nézegetve jött rá, hogy Alaszka nagyobb, mint Texas állam.
A fiatal nőt annyira felzaklatta a saját tévedése, hogy házi közvéleménykutatásba kezdett a TikTok nyilvánossága előtt, kíváncsi volt arra, vajon más is hasonló tévedésben van-e. 

A videót eddig több mint 819 000 alkalommal tekintették meg. Sok néző, aki kanadainak vallotta magát, értetlenül állt Abrre kendőzetlen vallomása előtt. Más amerikai nézők viszont, azt írták, hogy bizony nekik is hiányosak az ismereteik Alaszkát illetően.
Haley Hopkins nevű hozzászóló Abrre a videóját látva jött rá, hogy Alaszka nem egy sziget. "Annyira zavarban vagyok" - írta.

Eközben egy tanár is hozzászólt a kommentcunamihoz: "Sok tévhit él a fejekben Alaszkával kapcsolatban, ami sokszor felnőttek szájából hangzik el", pedig a tanárok nem győzik hangsúlyozni a diákjaiknak, hogy Alaszka nem sziget.

Az amerikai fejekben Alaszkáról az a kép él, hogy ott állandóan hideg van és havazik, jegesmedvék járkálnak az utcákon. Valójában a hőmérséklet nyáron akár a 20-21 Celsius fokot is elérheti, és míg a grizzly- és a fekete medvék viszonylag gyakoriak az államban, jegesmedvéket jellemzően csak az állam sarkvidéki partvidékén lehet látni.

Ezek után Abrre már nem magában kereste a hibát, hanem az amerikai oktatás hiányosságában, és az amerikai alaptanterv alapos felülvizsgálatát javasolta.

Fotó: Getty Images
via

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás