Szülő- és gyereknevelés

Hogyan ültök a pároddal esténként a kanapén? Elárulja, milyen a párkapcsolatotok

Hogyan ültök a pároddal esténként a kanapén? Összebújva vagy egy kissé távolabb egymástól? Nem is hinnéd, de az üléspozíciótok sokat elárul a kapcsolatotok meghittségéről.

Dr. Georgina Barnett pszichológus hölgyet ez a kérdés nagyban foglalkoztatta, ezért ügy döntött, jobban utánajár a legtipikusabb ülési pozícióknak. Íme néhány a tanulmányából.

1. Külön-külön fotelben ültök a pároddal

Két kanapén külön-külön ülni általában a hosszú távú kapcsolatokban fordul elő, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy problémák lennének a párkapcsolatban. Sokkal valószínűbb, hogy a partnerek az évek során már nagyon megszokták egymást.
Ugyanakkor a közelség hiánya azt is jelezheti, hogy a partnerek a hosszú évek alatt már érdektelenek lettek egymás iránt, vagy akár azt is, hogy nagyon külön életet élnek a párkapcsolaton belül.

2. Ha az egyik fél a lábát a másik ölébe teszi

Aki a lábát a partnere ölébe teszi, az a kapcsolat irányítója (mint ahogyan az is, akinél a távirányító van). Aki felhúzza a lábát a kanapén, az bizonyos mértékig figyelmet követel magának, és szintén övé a domináns pozíció – nemcsak abban a helyzetben, hanem általában véve a párkapcsolaton belül.

3. Egymás mellett ülve, egymáshoz hozzáérve, de nem összebújva

Ez a boldog és elégedett párok testhelyzete! A párkapcsolat már túljutott az első rózsaszín felhőkön, de a partnerek még szoros kapcsolatban állnak egymással, amit az is jelez, hogy jólesik folyton egymáshoz érniük.
Azok a párok, akik rendszerint így helyezkednek el otthon a kanapén, bíznak a kapcsolatukban. Ez az a pozíció az, ahol az intimitás a szabadsággal párosul.

4. Pároddal a kanapé egyik és másik végén ültök

Egészen beszédes, amikor a partnerek a kanapé ellentétes végein ülnek, mert tulajdonképpen az a párkapcsolatról mutat tükröt, az egymáshoz fűződő viszonyotok állapotát tökéletesen jeleníti meg vizuálisan.
Általában olyan párról van szó, akik eltávolodtak egymástól - különösen igaz ez, ha a partnerek korábban közel ültek egymáshoz. 
Ez a pozíció gyakran előfordul veszekedés után is, amikor az egyik partner igyekszik hangsúlyozni elégedetlenségét. 

5. Összebújva a kanapé egyik sarkában

Erős kapocsra utal, ha mindkét partner ölelkezve ül vagy  fekszik a kanapén. Ha viszont csak az egyik fél bújik, és keresi az érintkezést, az utalhat a bizonytalanságra. Főleg akkor, ha ebben a pozícióban a partner kényelmesen elnyújtózik, uralja a szobát (és a párkapcsolatot is) – tehát utalhat a partnerkapcsolat egyensúlytalanságára.

6. Pároddal a kanapé közepén bújtok össze

Bravó, a ti pozíciótok a "legszerelmesebb kanapépozíció", ami egyenrangúsággal és valódi kapcsolódással teli kapcsolatot jelez, ahol a kanapén való együttlét áll a középpontban.
Ez a pozíció gyakran a kapcsolat korai, szenvedélyes szakaszában fordul elő.

7. Összebújás a sarokban behajtott lábakkal

Általában véve a lábát behajlító fél kényelmet és biztonságot keres, aki pedig a sarokban fekszik, jellemzően ő az erősebb a párkapcsolatban. Ha az egyik fél magzati pozícióban fekszik, akkor az védelmet keres az erős partner ölelésében.

Nem ismerted fel magatokat egyikben sem? Vagy mindegyik egyszerre igaz rátok? A fenti megállapításokat érdemes fenntartásokkal fogadni, hiszen egy tudományos vizsgálat sem tudhatja, hogy éppen egy gerincműtéten vagy túl, a kanapétokból kiáll egy rugó, vagy elzsibbadt az oldalad, és emiatt kell háttal fordulnod a párodnak.

Fotók: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás