Szülő- és gyereknevelés

A szenzációs Szováta játszótér középkori várral, mini majorsággal, "falusi iskolával" várja a gyerekeket!

Különösen izgalmas tematikát kínál Budapest legújabb játszótere 2800 négyzetméteren! A Szováta játszótér játékai két korosztálynak is kedveznek egyszerre: a 3 év alatti gyerekeket mini majorság várja kedves állatkákkal, baba-mérleghintával, kosárhintával, míg a 3 év feletti "nagyok" középkori várfalak között csatázhatnak, a falu "iskolájában", "pékségében" és "közterén" játszadozhatnak harsányan - a népszerű kismotorpályáról, a forgó hordóról és a többi nagyjátékról nem is szólva!
(Fotók: Kölöknet / Fodor Cini)

Korszerű és interaktív játszóeszközökkel, kismotor-pályával, középkori várral, mini majorsággal újult meg a 13. kerületi Országbíró lakótelephez közel eső, biztonságos, gumiburkolattal fedett, árnyas fákkal körülölelt Szováta játszótér.

Mindkét játszótérrészen napvitorlával fedett homokozót alakítottak ki, de a hatalmas fák is elegendő hűs árnyékot biztosítanak a legnagyobb melegben.

Cím: 1139 Budapest, Szováta park

Kicsik játékbirodalma a Szováta parkban - játékok 3 évnél kisebb gyerekeknek

A déli játszórészt elsődlegesen a kisebb gyerekeknek alakították ki.  A kicsik területén mini mérleghinta és egy szerepjátékra alkalmas „majorság” várja a kis gazdálkodókat.

Nagyok játékbirodalma a Szováta parkban - játékok 3 évnél idősebb gyerekeknek

A játszótér északi területe a nagyobb – 3 évnél idősebb – korosztály számára készült. Ennek megfelelően a nagyobb, komplexebb eszközök az északi részen találhatók, úgy mint izgalmas középkori vár, őrtorony mászóka, körhinta, lapülőkés hinták, az áthelyezett trambulin és a forgó hordó.

A híres üdülőhelyről, Szovátáról nevezték el a játszóteret

A játszóteret ünnepélyes keretek között 2023. májusában dr. Tóth József polgármester adta át.
A XIII. Kerületi Önkormányzat 318 millió forintot biztosított a székelyföldi testvérvárosáról, Szovátáról elnevezett parkban kivitelezett fejlesztésre. Szováta város előtt tisztelegve egy medvecsaládot formáló szobor is került a területre.

A játszótéren a 180 négyzetméteres járófelület térkő burkolatot kapott, 250 négyzetméteren a játszóeszközök alatt öntött gumiburkolatot alakítottak ki. Ezen kívül a 191 négyzetméteres motorpálya aszfaltburkolatot kapott. A játszótéren a kombinált és interaktív egyedi játékeszközök változatos funkciókat kínálnak, és izgalmas játéklehetőségeket nyújtanak a gyerekek számára. A fenntarthatóság jegyében a meglévő játszóeszközök közül egy fészekhinta, egy forgójáték és egy trambulin megmaradt.
Ezen kívül 10 támlás pad, 6 szék, 4 kerékpártámasz kapott helyet és 5 hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki. A meglévő ivókút mellett egy újabbat is telepítettek.

Szováta európai hírű üdülőváros és itt található a gyógyító erejéről is híres Medve-tó, a világ legnagyobb heliotermikus tava.

Fotók a cikkben: Kölöknet / Fodor Cini

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás