Szülő- és gyereknevelés

Az 5 legjobb őszi kirándulóhely gyerekekkel

November elején a legszebb az ősz, és ilyenkor talán még az idő sem túl hideg – a legjobb alkalom arra, hogy felkerekedjen a család, és barangoljatok egy jót a természetben.

Az alábbi kirándulóhelyek már óvodás gyerekekkel is felkereshetőek. Az őszi természet most pompázik a legszebben, gyűjthettek gesztenyét, színes leveleket, közben pedig egybe kovácsolódik a család.

Kékestető

Már az is külön élmény, ahogy a Mátra gyönyörű hegyi útjain felkapaszkodik az autó Kékestetőre, az ország legmagasabb pontján pedig minden évszakban találhat a család elfoglaltságot. Aki nem fél a lépcsőzéstől, másszon fel a TV-torony kilátóba, és gyönyörködjön a pazar panorámában.

A Kékestetőn számos túraútvonal halad keresztül, kisebb gyerekekkel, nagyszülőkkel azonban leginkább a kardio-túrákat érdemes kipróbálni. Ez három különböző nehézségű, de egyáltalán nem megterhelő körtúra, amelyek bizonyos pontjain táblák hívják fel a figyelmet arra, hogy mérd meg a pulzusodat, és ha szükséges, pihenj le – ez gyerekekkel is jó móka, de leginkább az útvonalak pont nekik való hossza miatt érdemes velük kipróbálni.

További információ: https://kekesteto.hu/

Tata, Öreg-tó

A tatai Öreg-tó körbesétálása babakocsival sem okoz nehézséget. Közben figyeljétek meg a vonuló vadkacsákat, vadludakat, akiknek a tó télen is átmeneti menedékül szolgál. A kirándulás jó egy-másfél órás program, plusz még annyi, amennyit a gyerekek eltöltenek a játszótéren vagy a tóparton lévő vár romjain ugrálva.

Nagyobb gyerekekkel érdemes a vár kiállításait is meglátogatni, utána pedig beülni valamelyik környékbeli cukrászdába vagy pizzériába.

Abaligeti Cseppkőbarlang

A Mecsekben található Abaligeti Cseppkőbarlangban óránként indulnak a túrák. Hossza 466 méter, óvodás kortól könnyen bejárható, csak arra hívd fel a gyerekek figyelmét, hogy semmiképp ne nyúljanak a védett cseppkövekhez.

A barlangban télen-nyáron 10-13 fok közötti a hőmérséklet, úgyhogy különösen ajánlható esős, hűvös időben.

További információ: https://orfu.hu/termeszetesen/abaligeti-cseppkobarlang/

Lillafüred

A Miskolchoz tartozó Lillafüred igazi gyerekparadicsom: található itt kisvasút, libegő, barlang és csónakázótó is. Sétáljatok a hangulatos kis utakon, gyönyörködjetek kívülről a Kastélyszállóban, és csodáljátok meg a vízesést, amely mellett József Attila az Óda című költeményét írta.

Dobogókő

Dobogókő számos túraútvonal kiinduló- vagy végpontja: itt található a Turul-körút, a Zsivány-sziklák, ezen halad keresztül a Mária út és a Magyar Zarándokút. Tízévesnél idősebb gyerekkel mindenképpen keressétek fel a Rám-szakadékot, amit kizárólag alulról felfelé, Dömöstől Dobogókő irányába szabad megmászni.

Ha megéheztetek, üljetek be valamelyik helyi étterembe, ahol bográcsban főtt finomságok közül is válogathattok.

További információ:  https://parkerdo.hu/turizmus/latnivalok/ram-szakadek/

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás