Szülő- és gyereknevelés

Az anyuka minden héten fizet a 9 éves lányának, hogy elvégezze a házimunkát, mert ezzel "megtanítja őt pénzt spórolni".

Jourdain Goodwill a 9 éves Darcey lányának heti 4,50 fontot fizet azért, hogy a házimunkába besegítsen, például a szennyest a kosárba rakja, kitakarítsa a szobáját.


A 31 éves angliai anyuka párjával és Darcey 1 éves húgával Novával él együtt. Jourdain egy különleges módszert választott arra, hogy a 9 éves lányát megtanítsa a spórolásra. 

Az anyuka ugyanis hetente kb. kétezer forintnak megfelelő összeget fizet Darcey-nak. Neki pedig cserébe különböző házimunkát kell ellátnia. Például rendbe kell tartania a szobáját, a szennyest a helyére kell tennie. De az ő feladata az is, hogy reggelente feszültség mentesen készülődjön az iskolába. 

Darcy semmit nem költött ebből a pénzből, így eddig már 200 fontot gyűjtött össze a heti zsebpénzéből, amihez plusz a 
használt játékainak eladásából befolyt pénzt is hozzágyűjtötte, mivel egy okostévére spórol. 

A lány pénze egy GoHenry-fiókban gyűlik a pénze, ami direkt gyerekeknek készült, és jár hozzá bankkártya is.

Az anya a Mirrornak mesélt arról, hogy a heti összegen felül nem is adnak pénzt a lánynak, aki jól megvan anélkül is. Darcey szereti a GoHenry alkalmazást, függetlennek érzi magát attól, hogy megérdemelten kap pénzt, nem is szeretné, ha ez másképp lenne. A kislány egyébként már mindjárt eléri a célját, hamarosan ugyanis meg tudja venni magának a vágyott okostévét.

A cikk forrása: mirror.co.uk

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás