Szülő- és gyereknevelés

„Büszke vagyok rá, hogy sok gyereket inspirálok”

Csorba Anita a YouTube „nagy öregjei” közé tartozik: több mint öt éve láthatjuk videóit kreatív alkotás, lakberendezés témákban a videómegosztón, kreatív gyerekek és szüleik egyaránt ismerik a nevét. A YouTube-on keveseknek sikerül értékteremtő videókkal nagy nézettséget elérni, Anitának mégis megy. De mi lehet a titok?

fCsorba  Anita

A lányommal mi is megpróbáltunk slájmot (ez a mai tinilányok kedvenc nyúlós-trutyis gyurmája – a szerk. ) készíteni az egyik videód után.

Ennek örülök! A legtöbb negatív kommentet egyébként az első szlájm-készítő videó után kaptam, mert slájm-nak mondtam, és ezen sokan fennakadtak.

  • Nehéz, hogy csinálsz valamit, és rögtön ott a visszajelzés?

Szerintem ez a legjobb benne! Hiszen a legfontosabb a vélemény: másoknak csinálom, amit csinálok, és azonnal kell a válasz, hogy tetszik-e. Pont ez különbözteti meg a klasszikus és az online médiát, és ezért szeretem az utóbbit.

  • Akkor is szólnak, ha nem tetszik?

Szoktam negatív kommentet kapni, igen, de nagyon keveset. Ám ha kapnék többet, szerintem azt is tudnám hova tenni. Van egy értékrend, ami mentén felépítem a csatornát, és ha valakinek egy téma nem fér bele, azt is megérteném.

  • A „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdést az esetedben átfordítanám arra, „mi vagy most, hogy nagy lettél?”

Hogy mi vagyok, azt nekem is nehéz megfogalmaznom, a névjegykártyámra is kihívás kiírni, mi az a 2-3 szó, ami meghatároz engem? Eddig nem is sikerült megtalálnom az igazit. A legbüszkébb most arra vagyok, hogy egy nagyon pozitív, összetartó csapatot vezetek, és a legminőségibb, legjobb tartalomgyártók között vagyunk az online térben. Arra is nagyon büszke vagyok, hogy egy nagy követőbázis épült a tartalmaim köré, és hogy nagyon sok gyereket, felnőttet inspirálok.

  • Az online életedet 10 éve kezdted el?

Így van, először a blogolást ismertem meg: a gyerekeimnek kezdtem egy meseblogot írni, ami egy Bonbon nevű nyúlról szólt, aki körbeutazza a Balatont. Így minden fontosabb balatoni helyszínt, várost be tudtam mutatni. A következő lépést egy költözés jelentette, aminek kapcsán lakberendezési inspirációkat kezdtem gyűjteni, és adta magát a helyzet, hogy mindjárt készítsek egy ilyen témájú blogot. Ekkor indítottam az inspiraciok.hu weboldalamat, és lett néhány saját lakberendezős megrendelésem. Nagyjából öt-hat éve találkoztam először a YouTube-bal, amikor egy videós együttműködésbe kaptam meghívást. Számomra ott és akkor kitárult a világ: hihetetlen volt, hogy itt ekkora élet van, hogy itt fiatalok vannak, hogy videó készül mindenről, és azonnal beleszerettem az egészbe. Azt mondtam, hogy egy ilyen csatorna nekem is kell.

  • Megtetszett, hogy szerepelhetsz?

Egyáltalán nem, a szereplés nagyon-nagyon messze állt tőlem. Senki nem hiszi el, hogy még 600 videó után is izgulok, sőt, néha bakizom is. De tudtam, hogy inspirálni szeretném az embereket, valami jót és hasznosat adni nekik, és láttam, hogy ezen az úton, a videózással sokkal könnyebben elérhetem ezt. Ezért belevágtam. De a videózás nem az a műfaj, amit egyedül csinál az ember, így lassan csapat is épült köré.

Csorba Anita

  • YouTuberként kétszázezres követői táborod van. Róluk tudod, hogy kicsodák?

Igen, ez nagyon fontos. Hiszen szeretném, ha hatása lenne annak, amit mondok, szeretnék értékeket közvetíteni. A YouTube-on főleg fiatalok a követőim, ezt figyelembe is veszem: például vannak komolyabb és viccesebb hangvételű videóim is, ezeket vegyíteni kell. De szerintem jó egyensúlyt sikerült kialakítanom az évek során. Büszke vagyok az álomszobagyár-sorozatomra, amiben nagyon sok érték van, és nagyon sokan is nézik. A Facebookon (a meseblogot), lakberendezős blogot kezdtem megosztani, és ez maradt a fókusz ma is. Ezért ott inkább a szülőket, a középkorúakat érem el.

  • Érzed, hogy elvárás a megújulás? Kell, hogy innovatív legyél?

Nekem lételem a megújulás, a fejlődés. Ezt a csapatom néha nehéznek is érzi, mert lépést kell tartani velem. De szeretek mindent kipróbálni, minden újat felfedezni, mindent átélni, átérezni, megtapasztalni, hogy utána eldönthessem, ez mennyire beépíthető, mennyire nekem való, jó út, vagy rossz út. Szóval kísérletező típus vagyok.

Talán ennyi a titok.

Szöveg: IA, Fotó: Molnár Dániel

 

 

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás