Szülő- és gyereknevelés

Egészségügyi dolgozóknak sütöttek finomságokat a debreceni anyukák

Megédesítették a mentőszolgálat, a szülészetek és a kardiológia dolgozóinak munkanapját. A projekt ötletgazdája és a sütemények kiosztásának lebonyolítója Weisz-Kovács Andrea, kangatraining oktató és háromgyermekes édesanya volt. Az alma nem esett messze a fájától, hiszen Andrea édesapja Weisz Péter a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója, a magas szintű egészségügyi ellátáson túl, szintén sokat tesz a helyi közösségért. 

Igazi édes meglepetés, több száz adag sütemény érkezett a Kenézy Gyula Kórház és a Debreceni Klinika szülészeteinek és a debreceni mentőállomás dolgozóinak a Kangamamiknak, magánszemélyeknek, illetve a Mákvirág és a Kismandula cukrászdák együttműködésének köszönhetően hétfőn

Egészségügyi dolgozóknak sütöttek finomságokat a debreceni anyukák

A projekt ötletgazdája és a sütemények kiosztásának lebonyolítója Weisz-Kovács Andrea, kangatraining oktató és háromgyermekes édesanya volt.

Mint felidézte, összebeszéltek páran, mert úgy gondolták, ebben a valóban komoly kihívásokkal teli időszakban vannak olyan emberek, akik sokkal-sokkal nehezebb napokat élnek, hiszen a munkájuk nem végezhető home office-ban, és minden nap életeket segítenek világra, mentenek meg, miközben a saját családjuk otthon van.

- Így magától értetődő volt számunkra az együttérzésen túl, hogy ők az igazi hősök, akik a frontvonalban vannak nap mint nap, felelősségteljes, áldozatos munkájukkal küldetésüket teljesítve.

Az események felgyorsultak: Weisz-Kovács Andrea elkezdett telefonálni, üzeneteket írni, és mozgósította a mindig lelkes, mindenre elszánt emberekből álló KangaMami csapatot. Mertek nagyot álmodni, hogy egyszerre három célpontja legyen az adománysütiknek, a szülészeti osztályok (klinika, Kenézy-kórház) és a debreceni mentőállomás.

A jótékonysági kezdeményezésből végül egy több tíz családot érintő "otthoni" közösségi sütés lett, nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a hétvégén Debrecen és környékén sokan emiatt sütöttek. Két cukrászda is csatlakozott az akcióhoz, a Mákvirág és a Kismandula is. Aztán amikor kiderült, hogy a vártnál még több sütemény és adomány jött össze, nem csak az eredetileg tervezett osztályoknak, de meglepetésként még a klinika kardiológiai osztály dolgozóinak is készült egy nagy doboz. Végül hat nagy szatyor pogácsa, közel 200 adag süti került április 27-én a csomagtartóba.

Nem csak az elkészítés, hanem a szállítás során is ügyeltek a higiéniára, ezért zárt, fertőtlenített dobozokban, üvegekben kiporciózva várták a kiszállítást a gluténmentes, tej-,tojás-, laktózmentes finomságok, édes, sós csodák, kekszek, linzerek, piskóták, torták, kávé, gyümölcs és szívhez szóló, kedves, megható, elismerő, támogató üzenetek, idézetek a nagy találkozást a célszemélyekkel.

Mint felidézik, fantasztikus érzés volt átadni a dobozokat az intézmények dolgozóinak, látni a meghatódottságot és örömöt, mert sikerült szebbé, mosolygósabbá varázsolni több, mint száz ember napját!

A cikk forrása: dehir.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás