Szülő- és gyereknevelés

Egy vadonatúj, gyerekeknek szóló élményparkot adtak át Zamárdiban

A Balaton déli partján a DRV átadta a Vizek háza élményparkot. 


Fotó: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Hivatalos Oldala - Facebook
Ünnepélyes keretek közt átadták a Vizek háza élményparkot. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló új központ által Zamárdi település egy bemutatóteremmel és egy vizes játszótérrel gazdagodott, míg a Siófok  területén lévő szomszédos töreki tanösvény 4 új pihenőhellyel bővült. Az élménypark lehetőséget biztosít nemcsak a Balaton vízgyűjtőjével, de az ivóvízellátással és a szennyvízkezeléssel kapcsolatos ismeretek bővítésére és elmélyítésére, valamint az élményszerű tanulásra és kikapcsolódásra is. 

A  most átadott Vizek háza fejlesztés célja, hogy a Balaton vízgyűjtő területével, valamint a vízbázisvédelemmel, szennyvízkezeléssel kapcsolatos ismereteket minél szélesebb közönséggel megismertesse, és elősegítse, hogy a felhasználók egyre környezettudatosabb, takarékosabb és felelősebb vízfelhasználókká váljanak. 


Fotó: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Hivatalos Oldala - Facebook

 Vizek háza a Balaton vízgyűjtőjén, a Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen, valamint annak közvetlen szomszédságában, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. zamárdi telephelyén épült meg. Az új, edukációra és szemléletformálásra egyaránt alkalmas élményparknak egy bemutatóterem, egy vizes játszótér és egy tanösvény is a része. Míg a bemutatóteremben egyebek mellett az élményszerű ismeretszerzést támogató installációk, oktatási anyagok, valamint egy kis kémikus sarok és egy interaktív Balaton-makett kapott helyet, addig a vizes játszótéren a vizes szakma műtárgyait szemléltető játékokat és egy interaktív makettasztalt helyeztek el, továbbá a vízszűrők egyes rétegeit bemutató mezítlábas tanösvény, a „víz útja sétány” is várja az érdeklődőket. A bemutatóteremtől kicsit távolabb eső töreki tanösvényen 4 új állomáshelyet is kialakítottak, így a komplex élménypark később tanulmányi kirándulásoknak, iskolai programoknak is a helyszíne lehet. 

Fotó: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Hivatalos Oldala - Facebook

A most átadott Vizek házát jelenleg iskolás csoportok látogathatják majd, az intézmény a széles közönség számára később nyitja meg kapuit. 

A bemutatóteremtől kicsit távolabb eső töreki tanösvényen 4 új állomáshelyet is kialakítottak, így a komplex élménypark később tanulmányi kirándulásoknak, iskolai programoknak is a helyszíne lehet. A most átadott Vizek Házát jelenleg kizárólag iskolás csoportok látogathatják (előzetes bejelentkezés alapján), az intézmény a széles közönség számára később nyitja meg kapuit. 


Fotó: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Hivatalos Oldala - Facebook

Csoportos jelentkezésekhez hétköznapokon 8 és 16 óra között a kommunikacio@drv.hu e-mail-címet, illetve a +36 30 127 0226-os telefonszámot kereshetitek. Az élményparkot a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. adta át a Széchenyi 2020 program keretében.
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás