Szülő- és gyereknevelés

"Eltávolítottuk a bejegyzésedet, úgy tűnik megpróbáltál másokat félrevezetni" - írta a Facebook

Az idei Jónak lenni jó! kampánya koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja. Szerdán a Facebook eltávolította ajótékonysági műsor projektvezetőjének, Siklósi Beatrixnak a kampánnyal kapcsolatos korábbi bejegyzését.

    "Eltávolítottuk a bejegyzésedet, úgy tűnik megpróbáltál másokat félrevezetve kedveléseket, követéseket, megosztásokat vagy videómegtekintéseket szerezni, a bejegyzésed nem felel meg a kéretlen tartalmakkal kapcsolatos közösségi alapelveinknek"

- idézte telefonjáról a Facebook üzenetét Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója.

Koraszülött babákat és veleszületett rendellenességgel élő gyerekeket segítenek

Mint elmondta, a bejegyzés október 16-án készült, miután Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával megtartották a Jónak lenni jó! kampány sajtótájékoztatóját. Az erről szóló bejegyzést mindannyian megosztották, hangsúlyozva, hogy egy kiváló csapattal dolgoznak együtt a koraszülött babák megmentéséért, a veleszületett rendelleneséggel élő gyerekek és családjaik támogatásáért.

Siklósi Beatrix nem érti mi volt a probléma, hiszen ez egy teljesen egyértelmű bejegyzés volt. Hozzátette: a Jónak lenni jó! 12 éve azt bizonyítja, hogy ez a kampány mindig tisztességesen, becsületesen zajlott és azért fontos erről beszélni, mert nem szeretné, ha ezt más platformokon valakik megpróbálnák besározni vagy rossz színben feltüntetni.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Siklói Beatrix elmondta: megkeresi a Facebook magyarországi képviseletét és megkéri őket, hogy az átláthatóság érdekében csatlakozzanak a Jónak lenni jó! kampányhoz, hogy ők is tudják segíteni ezt a közös ügyet. 
Mindenesetre az adományvonal már él, a 13600-as szám tárcsázásával, utána a 04-es azonosító megadásával hívásonként 500 forinttal lehet csatlakozni a jótékonysági kezdeményezéshez.

EZ IS ÉRDEKELHET: Diákok készítettek műsort menstruációs témáról a Kossuth Rádióban, pénzbüntetést szabott ki a Médiatanács

A Kölöknet is így járt 

Szintén a héten a Kölöknet-Babanet szerkesztősége járt hasonló cipőben, amikor egy írásunk kapcsán, a "Legyen meg a Te akaratod! – 11 évvel ezelőtt nagyon sokszor mondtam ki ezt a mondatot" címmel a Facebook ugyanerre az indoklásra hivatkozva távolította el a Kölöknet Facebook oldalának faláról a bejegyzést. A cikkben megszólaló édesanya szerzőnk évtizeddel korábbi sebeit feltépve, fájóan őszinte vallomásában írja meg, hogyan élte meg azt az időszakot, amikor elveszítette kisbabáját, és hogyan tudott azon túllépni.

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás