Szülő- és gyereknevelés

Érdeklik a gyerekedet az őslények vagy az univerzum? Akkor ez a "földtörténeti időutazás" most neki szól!

"A múlt, a jelen és a jövő élővilága" című kreatív ökológiai foglalkozások alkalmával a gyerekek egy izgalmas, képzeletbeli világba csöppenek, ahol az emberiség nélküli természet újra mindent visszahódítani látszik...

 

A gyerekek ezeken az izgalmas műhelyfoglalkozásokon azt vizsgálgatják, hogy milyen fejlődésen menne keresztül a Föld állat- és növényvilága, ha ez a futurisztikus elképzelés megvalósulna. A 8-12 éves gyerekek egy "földtörténeti időutazáson" vesznek részt, hatalmasat beszélgetnek, rajzolnak, gyurmáznak, játszanak, fantáziálnak és közben szemügyre veszik a közvetlen környezetüket.

- A gyerekek gazdag fantáziájukkal belemerülnek velünk egy olyan elképzelt jövőbe, ahol azt találgatjuk közösen, hogy hova fejlődhetne a mai ökoszisztéma. Korábbi osztálytermi munkáink során már élesben is teszteltük a játékot, ahol a gyerekek mind-mind elképesztően izgalmas eredményeket hoztak ki a feladatból - mondja Murányi Marcell kurzusvezető.

- Olyan skilleket szereznek a csoportfoglalkozásainkra járó gyerekek, amire szükségük lehet a teljes tanulmányaik során, gondolok az együttműködésre, a csapatmunkára, mások véleményének figyelembe vételére, fontos, hogy megtanuljanak egy kicsit hátrébb állni, ha kell, egy kicsit előrébb - attól függően, hogy az adott gyereknek milyen a személyisége. Célunk az is, hogy felfedezzék önmagukat, azt, hogy mi érdekli őket valójában - teszi hozzá Kovács Bernadett, aki Murányi Marcell-lel közösen vezeti ezeket az egészen kivételes gyerekfoglalkozásokat.

A két kreatív szakemberrel készült teljes interjúnkat itt olvashatod tovább.

Hol lehet jelentkezni a gyerekfoglalkozásokra?

Attól függően, hogy hány éves gyereked van, az alábbi linket kiválasztva tudtok jelentkezni a kreatív ökofoglalkozásokra.

Kreatív gyerekfoglalkozás 2-3. osztályosok számára - jelentkezni ezen a linken lehetséges!

Kreatív gyerekfoglalkozás 4-6. osztályosok számára - jelentkezni ezen a linken lehetséges!


Nyitókép: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás