Szülő- és gyereknevelés

Ezért olyan fontos, hogy a gyerek minél többször kézzel írjon

Manapság nagyon kevesen küldenek már kézzel írt levelet egymásnak, a technika felgyorsult világában lassan elfelejtünk beszélni is, nem hogy írni. Nézzük, milyen haszna van a kézzel írt levélnek! Ha gyereked nem tud még írni, akkor is bátorítsd őt, engedd, hogy rajzolva fejezze ki a mondandóját.


A felnőttek számára általában a levélírás arra jó, hogy az érzelmek, gondolatok letisztázódjanak, leülepedjenek. A gyerekek esetében a levél tényeket, gondolatokat közöl, segíti átlátni a dolgokat, önbizalmat ad.

Írjunk gyakran kézzel levelet, és vonjuk be a gyerekeket is

Attól függően, hogy ki a címzett, hagyjuk, hogy a gyerek rajzoljon, alkosson, fejezze ki érzéseit úgy, ahogy ő tudja. Írjunk szakszerű levelet, magyarázzuk el, hogy ki a címzett, a feladó, hogyan kell pontosan megcímezni egy levelet. Vezessük be a gyereket a bélyegek csodálatos világába, gyűjtsük együtt a bélyegeket.

Bélyegragasztás-, és gyűjtés közben a gyerek könnyen megtanulhat számolni, arról nem is beszélve, hogy minél rendszeresebben ír levelet, annál bővebb lesz a szókincse, és a szépírása is fejlődik.

Amint a gyerek megtanul írni az iskolában, figyeljünk arra is, hogy a helyesírást se hanyagolja el, és a fogalmazás is legyen változatos.

A levélírás által a személyes és szociális kapcsolatok is megerősödnek. A nagyszülők általában imádnak levelet írni, éppen ezért nagyon jó családi kapcsolatápoló lehet a rendszeres levelezés.

A levél egy “történelemóra” is lehet, ezáltal a gyerekek jobban megértik, hogy a nagyszülők miért nem tudnak jól írni a számítógépen, és esetleg miért áll olyan távol tőlük a modern kor technikája.

Ha a gyerek a postaládában talál egy neki címzett levelet, hihetetlenül boldog lesz, bátorítsd arra, hogy írjon választ, meglátod mennyire hasznos a levelezés!

A cikk forrása: filantropikum.com
Nem ellenőrzött tartalom. 
A fotó forrása: School photo created by freepik - www.freepik.com

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás