Szülő- és gyereknevelés

Fotókon az új Kufli mesejátszótér: Humoros és kedves mesefigurák várják a megváltozott képességű gyereket is!

A színes és izgalmas gyerekparadicsom Budapesten, az V. kerületi Hild-téren, az Óriáskerék szomszédságában található.

Vidám gyerekzsivaj, harsány kacaj és játékukba elmerülő, gondtalan gyerektömeg fogadott minket az új mesejátszótéren ottjártunkkor, ami részben az új játszótér iránti élénkebb érdeklődésnek, részben pedig a környékbeli óvodák és iskolák gyerekközönségének volt köszönhető. - Délelőtt a környező ovisok, délután pedig az környékbeli iskolások veszik birtokukba a mesejátszóteret - válaszolta kérdésünkre egy tanító néni, aki a kisiskolásokat terelgette éppen.

Milyen játékok találhatók itt?

  • csúszda
  • mászóka
  • rugós játékok
  • kosárhinta
  • pingpongasztal
  • kártyázó varázsgomba
  • beszélő fatörzs
  • logikai játék
  • homokozó

És kik azok a titokzatos Kuflik?

Tudjátok, hogy kik azok a Kuflik, akikről a játszóteret elnevezték, és akiknek a színes, érdekes figuráival ebben a színes gyerekparadicsomban lépten-nyomon találkozhattok?

Ahogyan Dániel András a Kuflik című népszerű mesesorozat szerzője mondja: "Ők nem kiflik, nem kukacok, de még csak nem is babok vagy kavicsok. Egy Kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova, és leginkább azt lehet tőlük tanulni, hogy nem érdemes túlizgulni a dolgokat, mert úgyis mindig mindenre adódik valami megoldás..."

Nos, a legújabb mesejátszóteret pontosan ezek a furcsa, félszeg és barátságos mesefigurák ihlették, akik talán éppen a különlegességükkel tudják megnyerni a megváltozott képességű gyerekeket is. Merthogy, a legnagyobb örömmel tapasztaltuk: az új játszótér nem csak modern, rendezett, és rendkívül látványos, hanem környezettudatos és akadálymentes is, bátran kilátogathatunk ide megváltozott képességű gyermekeinkkel is! A parkban ráadásul illemhelyet és pelenkázót is kialakítottak, illetve egy gyermekbarát ivókutat és elegendő pihenő padot is telepítettek.

Környezettudatos játszótér

Az V. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a klímatudatos megoldások alkalmazásában élen járó parkban egyebek mellett 13 új fát ültettek, egy speciális ültetési módszert is alkalmaztak, az új parkban víztakarékos megoldásokat, esővizet helyben megtartó rendszert alkalmaztak, és fúrt kút is van.
A Hild téren a mai kor igényeinek megfelelő közösségi teret és parkot alakítottak ki. Az új park és játszótér kialakítását közösségi tervezés előzte meg a lakosság bevonásával, figyelembe vették az V. kerületben élő családok és a szomszédos óvoda igényeit is.

Fotók a cikkben: Kölöknet / Fodor Cini

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás