Szülő- és gyereknevelés

Így öltöztesd a gyereket, hogy ne fázzon 18-20 fokban az iskolában

Már most sincs túl meleg az óvodákban, iskolákban, télen pedig még a fűtés ellenére is hidegebb lesz az eddig megszokottnál. Az orvosok szerint 18-20 fokban nem feltétlenül fognak megbetegedni a gyerekek, de a réteges öltözködésnek most sokkal nagyobb szerepe lesz az egészség megóvásában - olvasható a divany.hu oldalán.


Mint ismert, egy kormánydöntés értelmében az idei télen elég lehet csak 18 Celsius-fokra fűteni a középiskolákat, míg az általános iskolákban majd 20 fok lehet a minimum. Télen ez a szobahőmérséklet semmiképpen nem nevezhető komfortosnak, főleg akkor, ha nyolc vagy akár tíz órát is végig kell ülniük a gyerekeknek. Nézzük, mit tehetünk azért, hogy a gyerekeink egészségesek maradjanak ilyen körülmények között is?

Legyen párna mindenki alatt

A diákok egy tanítási nap nagy részét a tanteremben ülve töltik. Már azzal sokat tehetünk az egészségük érdekében, ha nem a csupasz széken ülnek, hiszen 18 fokban a szék és az íróasztal lapja is „süt” a hidegtől. Lehetőleg mindenki feneke alatt legyen párna, így megelőzhető az igen fájdalmas és kellemetlen tünetekkel járó húgyúti felfázás és az állandó vesegyulladás.

A cikk teljes terjedelmében a divany.hu oldalon olvasható.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás