Szülő- és gyereknevelés

Már 4 hete keresik az eltűnt autista kisfiút

Németország – Még mindig nem került elő a négy hete eltűnt autista kisfiú Németországban. A rendőrség továbbra sem adja fel a keresést.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 6 éves Arian 4 hete tűnt el az alsó-szászországi Bremervörde melletti Elm-ből, amely Bremerhaven és Hamburg között található.
Azóta a rendőrség többször is keresést indított, eddig sikertelenül. A keresést nagyban nehezíti, hogy a gyerek nem beszélő autista.

Arian április 22-én szaladt ki az otthonukból, amit egy térfigyelő-kamera is rögzített, és a közeli erdőbe futott. Egy héten át éjjel-nappal keresték a mentőszolgálatok és az önkéntes segítők az autista kisfiút. Falvakat, réteket és erdőket fésültek át, de nem bukkantak a fiú nyomára. Az Oste folyó több szakaszát is többször átvizsgálták. Drónok és helikopterek szintén többedjére repültek át a régió felett. A rendőrség ezután az alsó-szászországi belügyminisztériummal konzultálva úgy döntött, hogy leállítja a keresést, majd május közepén a rendőrség két napon keresztül ismét Arian keresésére indult.

A nyomozók jelenleg nyomokat dolgoznak fel

Az új keresés hatására a rendőrség újabb bejelentéseket kapott – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő. Németország különböző részeiből és külföldről is, például Ausztriából is érkeztek bejelentések, amiket a nyomozók csak apránként tudnak feldolgozni.
Múlt csütörtökön a mentőszolgálat ismét az Oste folyó szakaszát vizsgálta át csónakokkal, és keresőkutyákat, búvárokat, helikoptert is bevetettek. Péntekre és a hétvégére nem terveztek keresési műveleteket.

A kisfiú valószínűleg megsérülhetett

A rendőrség több feltételezést is felállított arra vonatkozóan, hogy mi történhetett Ariannal.

A nyomozók szerint a legvalószínűbb, hogy Arian balesetet szenvedett, amelyben nem volt külső közreműködő.

A szóvivő szerint az a tény, hogy a mentőszolgálat kis lábnyomokat talált, a bűnügyi eset ellen szól. Ezeket valószínűleg Arian hagyta maga után. Azonban nem lehet őket kétséget kizáróan azonosítani.

"Szökés" otthonról autizmussal élő gyerekek esetén

Az autista kisgyerekeknél tipikus és súlyos probléma, hogy gyakran próbálnak meg elszökni otthonról, ami abból is adódhat, hogy nem képesek mérlegelni a szökésük következményének súlyát. A vonzó célpontok elérése érdekében nagy teljesítményre képesek, éppen ezért az ajtókat, kertkapukat az ő biztonságuk érdekében mindig zárva kell tartani, illetve a környezetüket úgy kell biztonságosan kialakítani számukra, hogy ne tudjanak nagyobb tárgyakra felmászni, hogy ezáltal jussanak ki a kertből, udvarból.
A szökési hajlamot jelezni kell a pedagógusoknak is, illetve annál a gyereknél, akire ez jellemző, mindenképpen viselnie kell feliratozott karkötőt vagy nyomkövetőt.

Forrás: Külföld
A nyitókép csak illusztráció, forrás: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás