Szülő- és gyereknevelés

Nem tudott úszni a 12 éves kislány, a Tiszába fulladt – vádemelés részletei

Gondatlan emberölés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki úszni nem tudó gyermekeket a Tisza egy veszélyes szakaszához vitt játszani 2023 júniusában.
A fotó csak illusztráció, forrás: wikiquote

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt közölte: egy 10 és egy 12 éves kislány tavaly a nagybátyjánál nyaralt. Június 23-án az élettársával együtt a gyermekeket - a család harmadik gyermekét is magukhoz véve - levitték a Tisza Benk községhez tartozó komplejárójához.
Míg a vádlott élettársa a parton maradt a négyéves kisfiúval, addig a vádlott a folyó sekélyebb részén, a parthoz közel megengedte a lányoknak, hogy bemenjenek a folyóba annak ellenére, hogy azon a szakaszon nincs kijelölt fürdőhely.

Egyik lány sem tudott úszni

A kiskorú sértettek nem tudtak úszni, illetve olyan eszközük sem volt, amely a vízen fenntartotta volna őket. A férfi közvetlen közeléből a lányokat a Tisza elragadta.
A vádlott próbálta a gyermekeket kimenteni, de az erős sodrás miatt nem érte utol őket, ezért élettársa telefonon kért segítséget.

EZ IS ÉRDEKELHET: Egy vízben fuldoklónak 20-60 másodperce van arra, hogy megmentsék - Honnan ismerjük fel, hogy valaki életveszélyben van?

A Tisza elsodorta a gyerekeket

A folyó Tiszamogyorós irányába sodorta a gyermekeket, akiknek a segítségére sietett motorcsónakkal egy férfi, aki azonban csak a vízen sodródó kisebbik lányt tudta megmenteni, őt a csónakjába emelte, azonban testvére a folyóban elmerült és eltűnt, testét két nap múlva találták meg, vízbe fulladt - írták.

EZ IS ÉRDEKELHET: "Egy kisgyereknek már a kikötőbe érkezés pillanatától viselnie kellene a mentőmellényt!"

Vádemelés

A főügyészség a férfit a kisgyermek halála miatt gondatlan emberölés vétségével, a másik gyermek életének, testi épségének, és egészségének veszélyeztetése miatt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Vádiratában mértékes indítványt is tett: amennyiben az előkészítő ülésen az eljárást sikerül befejezni, úgy vele szemben a törvényszék 1 év 10 hónap, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki - áll a közleményben.

MTI 2024. május 16.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás