Szülő- és gyereknevelés

Nyári táborozó gyerekek zuhantak le egy kilátóról

Külföld - Kilenc gyerek zuhant le csütörtökön este egy kilátóról Észak-Csehországban, többen közülük súlyos sérüléseket szenvedtek - írja az MTI.

A gyermekek nyári táborban tartózkodtak, amikor vezetőjükkel késő este ellátogattak a kilátóhoz. A baleset kivizsgálása folyamatban van, az okok egyelőre ismeretlenek. Libor Kunte, a település alpolgármestere azt mondta: vélhetően a kilátó felső platója túl volt terhelve, és az okozhatta a balesetet, hogy a padlózat nem bírta ki a terhelést. A Triang kilátó létrával elérhető felső szintje mintegy három-három és fél méter magasban található, innen estek le a gyerekek.

A kilátó felső szintjét négy felnőttre tervezték, de a baleset idején 15 gyerek tartózkodott ott"

- írta a korábban a polgármester. Mint mondta, a kilátó ugyan a település területén van, de azt magánszemély üzemelteti.

Két súlyosan sérült gyereket helikopterrel egy prágai, másik kettőt az Ústí nad Labem-i kórházba szállítottak. Négy, közepesen súlyos sérüléseket szenvedett gyereket pedig a decíni kórházban ápolnak - közölte Veronika Hysplerová regionális rendőrségi szóvivő. A kilencedik gyerek állapotáról nem közöltek információkat. Prokop Voleník, a regionális mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy az összes lezuhant gyerek orvosi felügyelet alatt van.

Forrás: MTI 2023. augusztus 4.
A fotó csak illusztáció, forrás: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás