Szülő- és gyereknevelés

Orbán Viktor: "Tisztességes országban ilyen nem fordulhat elő, mint ami a bicskei gyermekotthonban”

Orbán Viktor péntek reggel szokásosan rádióinterjúját adott a Kossuth Rádiónak, ahol elmondta: teljes átvilágítást és ellenőrzést rendelt el a gyermekotthonokkal kapcsolatban. Az interjúból idézünk.

A Kossuth Rádió riporterének kérdésére, hogy a kegyelmi ügy után Sulyok személye miatt „helyreállhat-e a nemzeti egység”, Orbán azt mondta:

„Most jön egy új elnök, akinek helyre kell állítania ezt a megbillent egyensúlyt. Nagyon remélem, hogy az elnökúr az első felszólalásában világossá fogja tenni, hogy ilyen nem történhet meg.”

Majd beszélt arról is, hogy elrendelt„ egy „teljes átvilágítást és ellenőrzést”, „mert tisztességes országban ilyen nem fordulhat elő, mint ami a bicskei gyermekotthonban”.

   Látni szeretném, hogy megfelelő módon végezték-e el az ilyen gyermekotthonok vezetőinek kinevezésekor az alkalmassági vizsgálatokat” – mondta a miniszterelnök, aki aztán úgy fogalmazott, csodálkozott, hogy a történtek után „nem azonnal robbant fel a közösség, hanem mismásolás, sumákolás történt”.

Bár nem mondta ki, de itt feltehetően arra gondolt, hogy már 2012-ben lehetett tudni a bicskei gyermekotthonban történtekről – írja a 444.hu.

EZ IS ÉRDEKELHET: "Egy gyerek felneveléséhez egy egész falu kell, egy gyerek bántalmazásához egy egész falu félrenézése"

A vizsgálatokat személyesen akarja nyomon követni

A miniszterelnök így fogalmazott: „emiatt át kell világítani az összes ilyen intézményt”, és „ennek a vizsgálatnak ki kell térnie az életvitelre, szexuális devianciára” is. Azt mondta, ezeket a vizsgálatokat „személyesen” fogja „nyomon követni”.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás