Szülő- és gyereknevelés

Testvérharc ellen: játék harci pörgettyűkkel

Szülőként tapasztalatból tudjuk, nem könnyű olyan játékot találni a testvéreknek, amivel mindketten egyszerre jól elvannak. Mert a korkülönbség sokszor szól közbe, néha két-három év is sokat számít. Pláne, hogy amit egy fiú szeret, azt egy lány nem, és fordítva. De van megoldás: a játék harci pörgettyűkkel. Teszteltük! (x)

 

Az egymással versengés, a harc a másik ellen minden testvérnél beválik. Ezért is örültem nagyon, amikor az Infinity Nado játékot megkapták a csemetéim, mert jól lefoglalta őket. Verekedés helyett egy műanyag arénában tombolhattak: először a pörgettyűket kellett összeszerelni, ez könnyen ment. Utána a nagy arénában egymással összeütköző pörgettyűk igazi ádáz csatát vívtak egymással. Természetesen a nyertes az, akinek a pörgettyűje tovább marad mozgásban. Az aréna széléről pedig hangos szurkolással buzdíthatjuk a pörgettyűnket.

A játékot ötéves kor fölött ajánlják, de a tízéves Noel is remekül eljátszott vele. A pörgettyűk összeszereléséhez az instrukciókat egyedül is megértette, nem kellett segíteni neki. A figurák, alkatrészek kidolgozása ízléses, igényes. Engem a gyerekkori búgócsigára emlékeztet egy-egy pörgettyű. Csak a mi gyerekkorunkban még senkinek nem jutott eszébe, hogy mekkora móka kerekedhet abból, ha két búgócsigát egymásnak eresztünk. Hát ezt a távolkeleti játékfejlesztők megoldották, sőt még rajzfilmsorozatot is készítettek hozzá.

Noel nagy csapatjátékos, társasjátékokba könnyen bevonható, talán ezért imád focizni is. Így nem véletlen, hogy félóra játék után már el akarta csomagolni az Infinity Nado arénát és pörgettyűket, mondván, a pár nap múlva esedékes osztálykirándulásra is magával akarja vinni. Ami egyébként jó ötlet, hiszen felváltva akár többen is tudnak vele játszani, vagy ha az osztálytársai is megszeretik a játékot, akkor tudnak egymás ellen játszani az Infinity Nado bajnokságon május 25-26-án gyereknapon a Vasúttörténeti Parkban, vagy a Gyerekszigeten június első hétvégéjén.

Már csak azt kell kitalálnom, mivel foglalom le az egyedül maradt kisebb tesót…

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó