Szülő- és gyereknevelés

Vidámparkot építene Vitézy Dávid, sok budapesti családnak hiányzik a bezárt vidámpark

Új vidámparkot építene Vitézy Dávid, de nem a mostani helyén, hanem elvinné Csepelre.

Vitézy Dávid az LMP főpolgármester-jelöltje a Blikknek adott interjújában arról beszélt, több mint 5000 visszajelzés érkezett hozzá a budapestiektől, hogy mit várnak a leendő főpolgármestertől. Ezekből azt a következtetést vonta le, hogy a fővárosnak tennivalója van a családok hétvégi kikapcsolódási lehetőségeivel kapcsolatban, különösen sokan jelezték, hogy hiányolják a 2013-ban bezárt vidámparkot.

Vitézy megígérte, hogy megválasztása esetén a nemzetközi tapasztalatokat felmérve igyekszik olyan befektetőket találni, akik fel tudják építeni az új szabadidőparkot. Elmondása szerint a Városliget erre már nem alkalmas, mert a helyet elfoglalja a Biódom, viszont Észak-Csepel ipari területe igen.

Megkérdeztük a környékbeli játszótéri anyukákat, hogy mit szólnának Vitézy ötletéhez. Tünde (fodrász, 38 éves) anyuka elmondta, hogy ő kifejezetten örülne, ugyanis ha vidámparkozni szeretnének menni a családdal, akkor egészen az osztrák Familypark-ig kell elautózniuk. Szerinte ideje lenne végre az évek óta bezárt vidámpark ügyét rendezni, mert lassan felnő egy gyerekgeneráció, akik kimaradnak ebből a nagyszerű élményből. "Nem is értem, hogy a főváros miért nem költött már korábban erre, hiszen jelentős bevétel lehetne, mert a gyerekére mindenki szeret költeni" – mondta. Egy másik anyuka, Vera (ügyintéző, 35 éves) kérdésünkre elmondta, hogy jó ötletnek tartja a vidámparkot, de a helyszínválasztást nem igazán; ő jobban örülne annak, ha az eredeti helyen épülne fel egy mai modern kornak megfelelő, de a műemléki játékokat is magába foglaló szabadidős létesítmény.

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás