Tudástár

Hasznos tudni!

Az üdülési csekk felhasználása

Egyre több munkáltató él az adómentes, béren kívüli juttatások lehetőségével. Ezek körébe tartozik az Üdülési Csekk is. Az utalvány nemcsak a szállásköltségek fedezésére alkalmas; ma már több mint 8000 szolgáltatónál, a legkülönfélébb szabadidős kiadásainkat fizethetjük üdülési csekkel.

Ki használhatja fel?

Az üdülési csekk névre szóló fizetési eszköz, melyet kizárólag a tulajdonosa használhat fel. A csekk másra át nem ruházható, de a tulajdonos fedezheti a vele egy társaságba tartozó személyek költségeit is (itt tehát nem a rokonság, hanem a szabadidő közös eltöltése a szempont).

Meddig érvényes?

A csekken szerepel a lejárat ideje, amire nagyon kell figyelni, mert lejárta után a csekk semmilyen formában nem hasznosítható - vissza sem váltható. Van lehetőség viszont a lejárati határidő előtti meghosszabbításra, tehát ha gondosak vagyunk, a csekk nem megy veszendőbe.

Hogyan használható?

:

Legfrissebb információk

2009. február 1-től további szolgáltatók csatlakoznak az üdülési csekket elfogadókhoz, így a továbbiakban például mozijegyért, autópálya-matricáért és más szolgáltatásokért is fizethetünk üdülési csekkel. A szolgáltatók teljes körét itt találják.

Az üdülési csekkel a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft-vel szerződéses viszonyban álló elfogadóhelyek szolgáltatásaiért lehet fizetni. Ilyen lehet a szállás és a hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatások (sport, gyógykezelés), az étkezés, az utazási irodák szolgáltatásai, a vasúti kölekedés a MÁV és GYESEV vonalain, illetve egyes Volán társaságoknál a buszutazás fizetése. Lehetőség van továbbá olyan szabadidős programok üdülési csekkel való térítésére is, mint a balatoni hajóutak, egyes fesztiválok belépője, a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatása, a fürdők belépője és szolgáltatásai, a Hungaroring vagy a Hungexpo belépője, illetve területi horgászengedélyek megvásárlása.

Fizetés az üdülési csekkel

Az elfogadóhely az üdülési csekket a rajta szereplő összeg erejéig az árba beszámítja. Amennyiben a csekk értéke meghaladja a szolgáltatás értékét, az elfogadóhely további szolgáltatást ajánl fel, vagy kisebb címletű üdülési csekkben adja vissza a különbözetet. Üdülési csekkből készpénzt az elfogadóhely nem ad vissza.

Az elfogadóhelyek semmiféle felárat nem számolhatnak fel az üdülési csekkel fizető vendégeknek; az üdülési csekk teljesértékű fizetőeszköznek minősül.

 
Kölöknet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 
2009 április 22.
 
klassz ez az oldal
Kölöknet hozzászólás
aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó