Tudástár

Kismamabérlet Budapesten

Kisgyermekes BKV bérlet

2008. szeptember 1-től bevezeti a kisgyermeket nevelő szülőknek járó kedvezményes bérletet a BKV. A kedvezmény igénybevételére azok jogosultak, akik budapesti lakcímmel rendelkeznek, és gyermekgondozási segélyben (gyes) vagy gyermeknevelési támogatásban (gyet) részesülnek. A kisgyerekes bérlet a BKV valamennyi járművén használható Budapest közigazgatási határán belül, és a többi budapesti havi bérlethez hasonlóan korlátlan számú utazásra érvényes. A bérlet ára a tanuló- és nyugdíjasbérletével egyezik meg, jelenleg 3250 Ft.

A szelvény használatához egy 200 forintos bérletigazolványt kell kiváltani, amelynek sorszámát rá kell írni a szelvényre, mert az csak így érvényes utazásra.

A bérletigazolvány kiadásához szükséges a jogosult személyi igazolványa és lakcímkártyája, egy igazolványkép, valamint a gyes-ről vagy gyet-ről kapott, 6 hónapnál nem régebbi eredeti igazolás vagy az azt megállapító határozat bemutatása. A bérleteket egy évre, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamára érvényesítik.

(MTI-hír alapján)

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás