Ajánló

A videós egyúttal üzletember is - még ha nem is így definiálja magát

Kibújt a videókamera mögül a híres youtuber. Aki eddig nem ismerte Dezső Bencét, biztos lehet benne, hogy a következő 5 évben hallani fog róla…

Dezső Bence üde színfoltja a magyar youtuber világnak, és nem csupán erdélyi származása miatt. A pofátlanul fiatal üzletember meghódította Magyarországot, és az egyik legkeresettebb influencer lett a termék-promotálás piacán. Már működő három cége mellett negyediknek családja egyik vállalkozását is átveszi, és tervei szerint meg sem áll a bűvös tízig.

A Sikeres kudarcaim című könyvében a szerző a videókban is megszokott könnyed stílussal írja le a sikerhez vezető útját, illetve szégyen nélkül, őszintén beszél a hibákról és bukásokról is. Azonban nem csak Bence életébe tekinthetünk be olvasás közben. A sokak által rajongásig imádott videós részletes képet fest nekünk a magyarországi youtuber világról és annak buktatóiról is.

A főként tiniknek szóló videóktól eltérően a youtuber most minden korosztályt megszólít, akit érdekel a videókészítés világa vagy az üzleti tárgyalások fortélyai a termék-reklámozás köreiben. Olyan konkrét javaslatokat és ötleteket fogalmaz meg, amelyeket egy gyakorlott üzletember is elismerhet.

Mi lehet a titka a fiatal zseninek, aki nem fél megmondani véleményét, bárki is ül vele szemben az asztalnál? A könyvből kisugárzó egyszerű és tiszta lélek az üzleti életben is megállja a helyét. A kitartás, az erkölcs, a szociális és jótékonysági szándékok egyértelműen meghatározták és a mai napig is vezetik Dezső Bencét. A minőségi videózás titka, hogy amit mutat, az hiteles, megfontolt és jó szándékok által vezérelt legyen. Könnyed témákról is lehet laza komolysággal beszélni. A több, mint félmillió követővel rendelkező influencer most megmutatja igazi arcát, és nem fél felvállalni a zsákutcák tanulságait sem.

Ugyan az ifjúság rajong az interneten tömzsögő videós tartalmakért, a 30 feletti korosztály még mindig fenntartásokkal kezeli a videósok igazi szándékait vagy valós tudását, illetve a felvetett témákhoz való hozzáértését, tapasztalatát. Dezső Bence megmutatja, hogy nem a kor számít, hanem a világról alkotott kép, a hajtóerő, ami arra késztet, hogy az légy, aki szeretnél, azzal foglalkozz, amit szívből tudsz csinálni, illetve a tervezés, amely elengedhetetlen mind a magán-, mind az üzleti életben.

„… az biztos, hogy megtanultam: az üzleti életben nem szabad forró hógolyónak lenni. Nem szabad kapkodni. Úgysem fog meggazdagodni, aki forró hógolyóként viselkedik. Nem arról szól az üzleti élet, hogy kedveskedünk egymásnak. A biznisz sokszor hidegen racionális (vagy legalábbis annak kellene lennie).” mondja a 22 éves videós.
A novellaszerűen leírt történetekkel teli könyv korosztálytól függetlenül is hasznos útmutatás, nem csak videósoknak.

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás