AjánlóFilm

Filmklub pedagógusoknak és szülőknek

Az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete filmklubot szervez idén a szülőknek és a pedagógusoknak.

Január 19-én kerül megrendezésre az OFOE első filmklubja. Az érdeklődő szülők és pedagógusok a Lazhar tanár úr című filmet tekinthetik meg. Utána egy beszélgetésre is sor kerül, melyre szeretettel várják mindazokat, akik kedvet éreznek egy kis eszmecserére.

 A Lazhar tanár úr című film rövid tartalma

Egy montreali általános iskola alsós osztályának mindennapjait szeretett tanárnőjük öngyilkossága a feje tetejére állítja. A gyerekek egymás között próbálják meg feldolgozni az őket ért tragédiát, s eleinte nem fogadják el az iskolába helyettesítő tanárként jelentkező emigráns algériai pedagógus segítségét. Mr. Lazhar azonban sajátos eszközökkel lát neki az osztály kedvenc tanárnőjének elvesztése iránt érzett fájdalom közös feldolgozásának, aminél már csak oktatási módszerei tűnnek szokatlanabbnak.

A tanár úr gyorsan népszerűvé válik a gyerekek között, s most már a kollégák tekintenek rá egyre inkább csodabogárként. A mindig mosolygós Lazhar múltja pedig titkokkal és tragédiákkal teli, s a zárkózott férfi életének részletei apránként kerülnek nyilvánosságra a tanáriban. (Forrás: port.hu)

Helyszín: Kino mozi (1137 Budapest, Szent István krt. 16.)

Időpont: január 19. 15 óra

További információ itt található.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKölöknet Szolidaritás