AjánlóFilm

10-13 éves gyerekeket keresnek szereplőválogatásra, készül Nemes-Jeles László új filmje!

Nyáron kezdődik az Oscar-díjas Saul fiát és a Napszállta című filmet is jegyző Nemes Jeles László új filmjének forgatása. A francia-német-brit koprodukcióban készülő, Árva című alkotáshoz jelenleg zajlik a szereplőválogatás. »

"A tanári szoba" Németország Oscar-jelölt filmje sokrétű alkotás! Miről szól?

Filmajánló – Németország Oscar-jelölt filmje, a Tanári szoba a tanárok és a diákok multikulturális közegébe kalauzol minket, ahol egy lopási botrány miatt elszabadulnak az indulatok. »

Gyerekfilm fesztivált rendeznek októberben, gyerekszereplőválogatás, videoklipforgatás is lesz!

A gyerekeknek és kamaszoknak szóló Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivált Budapesten rendezik meg október 20-29-e között, amelynek idén Idén Thuróczy Szabolcs, Tenki Réka és Reisz Gábor is vendége lesz.   »

Videós verseny 20 év alatti fiataloknak! Másfél perces klippekkel lehet nevezni

Videoklip, LEGO és MobilBalaton kategóriában várják a másfél perces videókat a Cinemira filmes versenyre május 26-ig. »

Véget ért a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Június 22-én kiosztották a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjait és elismeréseit. A nagydíjat Láng Orsolya MOME Anim diplomamunkája, a Szezon után nyerte, Andrasev Nadja legújabb animációja, a Szimbiózis három... »

Eltűnt gyerekek világnapja - május 25. - Les recherches continuent - Engedj el! - Goztola Krisztina első önálló kisjátékfilmes alkotása

Az eltűnt gyermekek világnapja  Ronald Reagan amerikai elnök által 1983-ban kezdeményezett nemzetközi emléknap, melyet az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt 6 éves kisfiúra, Etan Patzra és sorstársaira emlékezve tartanak ezen... »
címke:ajánló film

Európa húszezer éve filmen: Évszakok

Az Oscar-jelölt rendezőpáros Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a hatalmas sikerű Vándormadarak alkotói valószínűleg a filmtörténet legnagyszabásúbb természetfilmjét készítették el: a több éven át forgatott, 40 millió dolláros... »

Vasárnap a családoké a 2. Magyar Filmhét

Vasárnap gyerek- és ifjúsági filmekkel várja a Magyar Filmhét a családosokat a Cinema City MOM Parkban, ahol levetítik többek közt a Tüskevárat, a Sherlock Holmes nevében című filmet és Jankovics Marcell, Gyulai Líviusz vagy... »
címke:film filmhét

Nemes Jeles László: Minden kamasznak látnia kell a Saul fiát

"Minden kamasznak látnia kell ezt a filmet, nem azért, hogy tele legyenek a mozik, hanem mert sokakból hiányzik az empátia" - fogalmazott Nemes Jeles László, a Saul fia rendezője csütörtöki budapesti... »

Filmajánló: A legpocsékabb francia gimi visszatér!

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a... »

Középiskolásoknak szóló filmpályázatot hirdetett a Fesztiválzenekar

Idén is meghirdette középiskolásoknak szóló filmpályázatát a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ). A gimnazisták a 2015/16-os évadban Sosztakovics Hamlet szvitjére készíthetik el kisfilmjeiket. »

Ez lesz abból, ha a gyerek ott akarja hagyni a sulit – filmajánló

Jackie, a The New Yorker magazin szerkesztője kénytelen hátrahagyni az irodát, hogy fia után utazzon Los Angelesbe. Angelo ugyanis úgy döntött, felhagy a főiskolával, hogy napjait inkább szörfözéssel és önmegvalósítással... »
1 hozzászólás

Mese az önmagunkba vetett hitről és a csapatmunkáról

Jobban mondva: film, mivel már látható a mozikban a Sam – Kismadár nagy kalandja című családi mozi az önmegvalósításról, az önmagunkba vetett hitről és a csapatmunkáról. »

Lezárult a középiskolásoknak kiiírt érzékenyítő filmpályázat

A ,,Te is segítsd az éhező gyermekeket!” című pályázatra beérkezett kisfilmek bemutatóját február 7-én, délután 1 órakor a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Sajtóházában tartják. »

Képek kontra szavak, avagy tanárszerelem a középiskolában

2015. első napján kerül mozikba a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált  Apropó szerelem (Words and Pictures). Rettenetes magyar címet kapott, nyilván ezzel tízzel több nézőt vonz be a mozikba – az angol sokkal inkább... »

Minden napra egy mese az őszi szünetben!

Az őszi szünet a nagy kirándulások ideje, ami után jól esik megpihenni az otthon melegében és lehuppanni a televízió elé egy bögre forró itallal... »

A hétvégén a gyerekeké a Magyar Filmhét

Animációs versfilmekkel, Hoppi mesékkel, rajzfilmesített Négyszögletű Kerek Erdővel, Bogyó és Babócával, a legkisebbeket ujjbáb készítéssel, arcfestéssel, homokkép készítéssel és egyéb kézműves programokkal, a nagyobbakat a... »
címke:program film mozi

Babysitting - A felvigyázó: új francia film a mozikban

Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap egy rendőrségi... »

Filmek felnőtteknek gyerekekről

Október 7-én újra indul az OFOE és a Budapest Film Zrt. közös filmklubja. A vetítések havonta egyszer, általában a hónap első keddjén 17.30-kor lesznek. Most is olyan filmeket láthat a nézőközönség, melyek a gyerekek,... »

Oscar LEGO módra

Mivel lassan közeledik az a jeles nap, amikor átadják az Oscar-díjakat, az egész filmes szakma lázban ég. Azonban úgy tűnik, az idei plakátok máskat is megihlettek. Mivel mással is lehetne újraalkotni a képet, mint az... »