AjánlóFilm

Hahó, a tenger

Öcsi szülei nagy gondban vannak: fogalmuk sincs, hogy közöljék vele a kistestvér érkezését. A Hahó, Öcsi írójának és rendezőjének érzékeny alkotása a gyermeki- és felnőtt lélek rezdüléseiről dvd-n elérhető.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.koloknet.hu/files/434_haho_tenger.jpg”.A történet nem nélkülözi Török Sándor antropozófiai hitvallását, Kököjszi és Bobojsza című meseregényének bölcs meglátásait. A bölcsesség letéteményese ebben a filmben az ifjú Öcsi "szerelme", Évi nagymamája; de a kis szöszke Évi, és barátságán keresztül maga Öcsi is, bár sok fájdalmon keresztül, de bölccsé, a felnőttekkel szemben megértővé válik. Megható, okos, mégis játékos történet nagyon-is-emberi dolgainkról: féltékenységről, bizalomról, félelemről és megbocsátásról s mindenekelőtt az élet legnagyobb misztériumáról: a születésről.

A Hahó, Öcsi című filmmel való folytonosságot biztosítja a rendező Palásthy György és a főszereplő Kovács Krisztián személye. Az 1972-ben készült film ma is aktuális; szülőknek is ajánljuk!

 
Címkék: film

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó